Espot diu que les eleccions seran com a “molt aviat”al desembre

El cap de Govern insisteix en la voluntat d’esgotar la legislatura

Xavier Espot a la fira de Sant Jordigovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar que en cas que s’avancessin les eleccions seria un avançament tècnic i que la intenció del Govern és esgotar la legislatura. “Com a màxim les eleccions si els astres s’alineen des de la perspectiva de la feina parlamentària i executiva es podrien avançar al mes de desembre”, afirmava el cap de Govern. Espot afegia que no creu que hi hagi cap raó que justifiqui un avançament electoral. El mandatari va reconèixer que la pandèmia ha suposat un desgast anímic i psicològic per als que han tingut la responsabilitat de governar. Tot i això, Espot assenyalava que “si atenem a les darreres enquestes vigents, la pandèmia ha reforçat les perspectives electorals del Govern i més en concret dels grups parlamentaris que em donen suport i particularment la meva figura”.

Cartera de serveis

Respecte a la cartera de serveis, Xavier Espot va assegurar que han tingut la valentia de tirar endavant la cartera de serveis i que estan oberts a negociar. De fet, va anunciar que demà es reunirà amb els col·legis professionals per tractar els 4 o 5 aspectes que generen neguit. Assegurava que l’objectiu de la reunió és “per polir-los i retocar-los si és necessari, sempre i quan es justifiqui des de la perspectiva de la millora de la qualitat del servei”. Afegia també que “fa 10 anys que es parla de la cartera de serveis i per fi un govern ha fet honor al seu compromís electoral i al seu compromís de programa de govern l’ha aprovat”. Espot va concloure que “acabarem la legislatura amb la cartera de serveis aprovada i esperem que consensuada”.

Multifuncional

Respecte al multifuncional, Espot va recordar que a l’hora d’encarar una inversió de 30 milions d’euros no es precipitaran. Va assegurar que s’estan analitzant les possibles ubicacions i les possibles infraestructures que hi pot haver al voltant. Espot va explicar que “quan tinguem tots els elements damunt la taula decidirem si es fa el multifuncional i on es fa”. El cap de Govern va afegir que en cas que el projecte no tiri endavant, una possibilitat que no volen que es produeixi, podran explicar adequadament el perquè de la decisió.

tracking