Melilla vol atraure els youtubers espanyols que estan instal·lats a Andorra

La ciutat autònoma considera que els seus avantatges fiscals poden ser un atractiu

El ministre Gallardo al Block World Tour.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ciutat autònoma de Melilla, que va participar en l’esdeveniment Block World Tour Andorra 2022 que es va dur a terme a Sant Julià de Lòria l’1 i el 2 d’abril, va fer publicitat dels seus avantatges fiscals tant a autònoms com a empreses interessades a instal·lar-se a la ciutat espanyola. El president de la societat pública Promesa, Jesús Delgado, que es va desplaçar a Andorra per donar a conèixer la fiscalitat de Melilla, va assegurar que hi ha especial interès dels youtubers espanyols que tenen la residència fiscal a Andorra envers la fiscalitat de la ciutat espanyola, segons va informar ahir El Faro Melilla. Així, els creadors de continguts haurien mostrat la predisposició a conèixer la ciutat i valorar la possibilitat de traslladar-s’hi a viure.

En aquesta línia, Delgado va assegurar que “competim amb Andorra amb una fiscalitat atenuant, però a favor nostre hi juga que els youtubers prefereixen instal·lar-se a Espanya i tributar al seu país”.

A més, el president de Promesa es va reunir amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, amb qui va compartir estratègies per captar aquests creadors de continguts i qui s’hauria mostrat predisposat a trobar acords de col·laboració entre el Principat i la ciutat espanyola, assegura el mitjà.

Davant de la notícia, el youtuber espanyol del món dels videojocs David Díaz va assegurar al mitjà que Melilla no “competeix amb Andorra per res. És veritat que l’IVA a Melilla és reduït i que s’hi paguen menys impostos comparats amb la resta d’Espanya, però això de competir és mentida”. Com a punt a favor al Principat, l’streamer posa èmfasi que “la seguretat a Andorra és impecable, es viu més tranquil i segur a Andorra que a Espanya si ets creador de continguts. Alguns sectors del territori de Melilla són un camp de batalla, és molt difícil lluitar contra Andorra”.

El youtuber, després de criticar els dirigents polítics espanyols, vol deixar clar els seus dubtes sobre que el Principat “deixi marxar els youtubers”, ja que “per a Andorra la figura del youtuber és important, la popularitat del país ha crescut molt recentment i això els va molt bé, és un benefici mutu”.

tracking