Espanya es desfà de les mascaretes als espais interiors

A primària i secundària les van treure ahir

La mascareta s'elimina als interiors a Espanya.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Espanya es desfà de la mascareta als espais interiors de manera generalitzada a partir d’avui, després que ahir a Catalunya deixés de ser obligatòria per als alumnes de primària i secundària.

D’aquesta manera, els estudiants de batxillerat i cicles formatius, així com els docents, se sumen avui a la possibilitat de prescindir de la mascara. De fet, la població en general pot abandonar avui l’ús del tapaboques a la majoria d’espais interiors, com ara restaurants, comerços, espectacles o gimnasos. Ara bé, la mascareta no desapareix completament, sinó que continua sent obligatòria a determinats espais sensibles. En aquest sentit, és necessària al transport públic, així com als centres sanitaris, que inclou els centres d’atenció primària, els hospitals i els sociosanitaris. També és obligatòria a les farmàcies, mentre que a les residències els treballadors i visitants encara han de dur mascareta, però els residents no n’hauran de portar. Pel que fa a les empreses, els serveis de salut laboral de cadascuna ha de determinar si cal portar la mascareta o no. La decisió dependrà del percentatge de personal vacunat, la ventilació de l’espai o la distància entre treballadors.

Malgrat això, es recomana que tant les persones vulnerables com les que hi hagin de tenir contacte la segueixin portant.

tracking