un mètode molt utilitzat

Els lladres del fil de silicona tornen a actuar

Aconsegueixen entrar en tres pisos encara que el valor del furt és molt minso

Fil de silicona en una porta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els anomenats lladres del fil de silicona han tornat a actuar a Andorra aprofitant la festivitat de Setmana Santa i que molta gent ha estat fora dels domicilis aquests dies per aprofitar aquestes minivacances.

El botí, però, ha estat insignificant, fet que pot indicar que decideixen el furt a l’atzar. Concretament han actuat en dos pisos del carrer l’Alzinaret d’Andorra la Vella –en el mateix edifici– i en un de les Bons. A Encamp es van endur algunes joies i diners, mentre que a Andorra la Vella el valor del que van robar va ser menor, segons fonts policials. Els investigadors estan convençuts que es tracta de la mateixa banda que ja ha actuat en altres ocasions a Andorra i que es desplaça de forma eventual coincidint amb dies festius, quan moltes famílies es troben fora del país.

Els lladres, que fan servir un fil de silicona a la porta per assegurar-se que el pis està buit, van actuar l’estiu passat i van aprofitar les darreres festes nadalenques per tornar a buidar, bàsicament de joies, alguns habitatges. Concretament van ser sis els apartaments que van rebre la visita d’aquesta banda que, segons creu la policia, és molt professional i actua per tot Espanya. La tècnica consisteix en la utilització d’un petit fil de silicona pràcticament invisible que els lladres enganxen, tant a la porta com al marc, normalment a la part inferior, i que resulta molt difícil de veure a simple vista. Passats uns dies, tornen a l’habitatge i comproven si aquest element s’ha trencat. Si és així saben que els llogaters no han marxat i trien un altre objectiu. Però si la silicona segueix intacta intenten colar-se dins del domicili. Si el pis no està buit, és difícil que els inquilins s’adonin de la marca que han deixat els lladres. És quasi imperceptible a la vista, sobretot perquè ningú no pensa que serà víctima d’un robatori a la llar. Quan el propietari hi arriba en aparença tot és normal, únicament pot notar un pany més lleuger.

tracking