La inflació s'enfila al 4,9%

L'encariment dels productes frescos i dels carburants disparen l'Index de Preus al Consum (IPC) al març

Evolució dels preus al marçFont Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Índex de Preus al Consum (IPC) continua l'escalada dels últims mesos i l'indicador interanual se situa en el 4,9% a finals de març, segons ha informat Estadística aquest matí. La variació definitiva de l'últim mes ha estat del 0,8% després que la dada avançada hagués estat del 0,7% que deixava la inflació a finals del mes passat en el 4,8%.

El recull d'Estadística atribueix el comportament alcista de l'IPC a "l'augment dels preus dels productes frescos, que passen d'un increment del 5,6% al febrer a la pujada del 7,6% al març". També s'han encarit els productes petroliers que havien augmentat un 34,3% al febrer i es disparen fins al 48% al març. L'informe destaca queels preus dels lloguers per l’habitatge principal van augmentar el mes passat "més que el mateix mes de l'any anterior" i situa la variació del grup d'habitatge en un 4,1% acumulat, amb un ascens de 0,8% al març.

Estadística assenyala que l'IPC d'Espanya s'ha disparat fins al 9,8% amb un increment motivat especialment per l'encariment de l'electricitat i el fuel. A França l'index avançat del març se situa en un augment del 4,5%, que suposaria un alça del 0.9% respecte al febrer.

tracking