L'Associació de Celíacs posa en marxa el 'Segell Sense Gluten'

L’identificador reconeixerà els restaurants que tinguin una oferta de plats sense traces

Esquema de com aconseguir el segell.ACEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Associació de Celíacs (ACEA) ha creat un segell per indicar que els establiments que el tenen garanteixen que la seva oferta sense gluten no té cap mena de traça. S'atorgarà l'acreditació Sense Gluten a aquells establiments que segueixen i disposen d'un protocol establert a l'hora d'elaborar un plat sense gluten tant a cuina com a la zona del servei, amb una formació específica per al tractament d'aliments sense gluten, i conscienciats amb la importància de seguir estrictament el protocol. “Necessitem tenir la garantia que ni tan sols hi ha traces en els productes que consumim”, comentava Núria Pablos, responsable de comunicació de l'Associació de Celíacs.

El primer segell sense gluten s'atorgarà demà a l'Hotel Roc Meler de Canillo, que ha estat un dels primers establiments a interessar-se per adquirir aquest segell. Els establiments acreditats passen a formar part del registre d'establiments aptes per a celíacs a Andorra, l'ACEA els publicita a la seva guia d'establiments, tant al web com a les xarxes socials, així com a la guia d'establiments sense gluten que ofereix l'Associació de Celíacs de Catalunya i d'altres associacions que ho demanin. Des de l’associació consideren que tenir aquest segell dona competitivitat als establiments i els converteixen en un atractiu molt clar per a un segment de la població. El punt que més feina demana aconseguir el segell és la formació. Els empleats dels establiments han de fer un curs en línia d'entre 5 i 6 hores perquè l'associació pugui donar el segell. En aquesta formació s'ensenya a separar els aliments durant l'emmagatzematge i la cocció per garantir que no hi ha cap traça de gluten en els plats. L'associació no treu cap benefici de la promoció d'aquests cursos. Els porta una empresa experta en gestió alimentària. Núria Pablos explica que “tenim un conveni amb Sant Julià amb el qual el comú està oferint pagar durant aquest any el curs” per encoratjar els establiments que secundin aquesta iniciativa. L'objectiu final és unificar els criteris que determinen que un establiment té una oferta apta per a celíacs sense les confusions que hi ha actualment.

tracking