Jover celebra que el dèficit del 2021 és inferior al pressupostat

L'executiu ha assolit en els dos anys de pandèmia un endeutament de més de 300 milions d'euros

El ministre Jover durant la roda de premsaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover hacelebratdurant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres, que el tancament pressupostari del 2021 de Govern "és millor del previst". Jover ha destacat que en desenvolupar l'últim pressupost extraordinari "ens trobàvem amb una xifra de dèficit de 130 milions d'euros" i "finalment en el tancament ha estat de 77,8 milions". En aquesta línia, el ministre ha puntualitzat que "en la defensa del pressupost del 2022 ja teníem noves dades i vam saber que segurament aquesta xifra del tancament del 2021 estrobariaal voltant de 80 milions dedèficiti finalment és encara millor".

D'altra banda, en dos anys de pandèmia, l'executiu ha assolit un endeutament de més de 300 milions d'euros. En aquesta línia, el titular de la cartera de Finances ha assenyalat que "s'ha dit que hemassolitun increment del deute del voltant de 300 milions d'euros i escaig, però no és cert, quan parlem d'aquesta quantitat d'endeutament és brut". Tanmateix, no ha revelat la xifra del deute net "però és molt inferior a aquest número", ha dit. Jover ha defensat que tot i aquest deute, l'executiu ha desenvolupat "una política diferenciada". En aquest sentit, ha explicat que fins abans de la pandèmia "el Govern disposava dels diners justos i necessaris perassolirles obligacions"; així i tot,"amb la pandèmia vam veure que les necessitats de tresoreria que teníem podien ser molt volàtils i l'accés als mercats no estava garantit, per això vam decidir sobreendeutar-nos i si sorgien necessitatsaddicionalspoder afrontar-les sense dependre d'haver de buscar un prestador a l'últim moment".

En aquest sentit, Jover ha afirmat que "no ens fa sentir satisfets aquest dèficit pressupostari, però li hem de donar un doble context" i ha fet referència a les despeses extraordinàries generades per la pandèmia i el primer trimestre de la temporada d'hivern que "ha estat gairebé inexistent i dolent per l'economia i els ingressos de l'estat".

tracking