La inflació augmenta fins al 4,8% al març

Els preus han pujat un 0,7% en l'últim mes per l'increment dels carburants i dels aliments

Evolució de l'IPC al marçFont Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Índex de Preus al Consum (IPC) se situa en nivells màxims amb una taxa interanual del 4,8% a finals de març, segons ha publicat Estadística aquest matí amb el càlcul avançat de l'indicador. La variació de preus del mes passat ha estat d'una pujada del 0,7% que s'ha afegit al 4,1% d'inflació que reflectia la taxa interanual del febrer.

Estadística indica que l'increment de la inflació està motivat per l'augment de preus dels carburants i lubricants, dels de l'alimentació "per una acceleració en general" i pels dels de l'habitatge, amb l'ascens dels lloguers i del fuel domèstic. I la pujada ha estat més moderada en vestit i calçat.

L'índex avançat d'Andorra està gairebé en els nivells de la inflació a França que amb els primers càlculs se situa en el 4,5% amb una pujada de 0,8 dècimes al març. L'indicador espanyol està disparat després d'enfilar-se fins al 9,8% en les estimacions avançades del març per l'augment d'un 2,4% en l'últim mes. Estadística remarca que "l’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC", però habitualment les variacions són mínimes.

tracking