Diversificació

CityXerpa posa en marxa una flota de cotxes amb xofer a través de l'app

CityXerpa posa en marxa una flota de cotxes amb xofer a través de l’app

Un vehicle de comandes de CityXerpa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CityXerpa fa un salt important en la seva activitat, basada actualment en el delivery 3.0, i té a punt obrir noves vies de negoci que inclouen un servei de VTC (vehicles de turisme amb conductor) i simultàniament està treballant per posar en marxa un servei públic de taxis a Andorra –sempre que el Govern ho autoritzi– i altres alternatives de mobilitat, com les anomenades car­sharing o motosharing.

El VTC és ben conegut, ja que es tracta d’una proposta que funciona des de fa temps en grans ciutats, amb firmes tan conegudes con Uber o Cabify. Es tracta de la possibilitat de demanar un xofer privat a través de l’aplicació, i la iniciativa està tan avançada que la seva estrena és imminent, amb un total de 24 conductors. Encara que tant els taxis com els VTC presten serveis de vehicles amb xofer, hi ha algunes diferències entre tots dos. La primera és el mètode de contractació. Mentre que els VTC utilitzen un servei de prepagament en què els preus es calculen abans de contractar-se, els taxis, en general, funcionen amb una tarifa que no s’abona fins al final del servei. Els VTC només poden oferir servei als que el contractin a través de l’app.

L’empresa, més coneguda pel servei de fer comandes de restaurants a domicili, també té la intenció de posar en marxa una flota de taxis, encara que aquesta proposta depèn de la resposta de l’executiu. Dins de l’àmbit de la mobilitat, està treballant en el carsharing i el motosharing. De manera molt esquemàtica, es tracta de compartir cotxe o moto. És un tipus de lloguer de vehicles, normalment per a períodes curts, i només s’ha de pagar pel temps que s’ha fet servir.

Mitjançant aquest servei, els usuaris es beneficien d’una alternativa al vehicle privat, eliminant els costos associats a la seva propietat, costos fixos com ara impostos i assegurances, o variables com el manteniment, aparcament, neteja, etcètera.

CityXerpa funciona des de fa sis anys donant serveis de missatgeria i compres, amb més de 50.000 usuaris. Hi treballen més de 100 persones i, segons la mateixa empresa, disposa de 160 establiments que confien en els seus serveis per als enviaments a domicili. A banda de comandes de restaurants, també facilita fer lliuraments, comprar al Carrefour o en diversos establiments del país.

tracking