MoraBanc donarà 0,35 accions de l'entitat per cada títol de l'antic Banc Sabadell

Els dos bancs han iniciat el procés d'integració que culminarà el darrer trimestre del 2022

L'edifici de MoraBanc a l'avinguda MertixellMoraBanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

MoraBanc i BSABanc han iniciat aquest dilluns el projecte de fusióde les dues entitats per sotmetre’l a aprovació a les juntes d’accionistes respectives en una operació que queda subjecta a l’aprovació de l’AFA, segons informa l'entitat compradora en un comunicat. MoraBanc indica que quan es completi la fusió els accionistes de l'antic Banc Sabadell que han mantingut els títols es convertiran en accionistes per la conversió d'accions que s'ha fixat en 0,357052 accions de l'entitat per cada títol que tenien en el banc que desapareixerà. El valor nominal de cada acció dels dos bancs és de 60,1 euros.

El tipus de bescanvi d'accions s'ha definit a partir dels valors dels patrimonis socials respectius, precisa MoraBanc. I explica que el càlcul està sent verificat per un expert independent. L'entitat destaca que els accionistes que no vulguin bescanviar tots o part dels títols les podran vendre a MoraBanc al mateix preu que es va oferir en la primera finestra de 266,7 euros per acció de BSA. El termini per comunicar que es vol fer aquesta operació finalitza el 29 d'abril i després "es farà automàticament el bescanvi al moment de la fusió".

El tràmit del procés que inicia oficialment la integració de les dues entitats sota la marca MoraBanc es preveu que culmini el darrer trimestre del 2022 i fins aquell moment els dos bancs mantindran l'activitat ordinària amb les seves marques respectives. MoraBancva comprar el 50,97% de les accions de Banc Sabadell d’Andorra (actual BSABanc) a Banco de Sabadell el passat octubre.La fusió projectada s’instrumentarà mitjançant l’absorció de BSA Banc SA per Mora Banc Grup SA.

Aquesta operació, segons afirma l'entitat, "presenta un encaix estratègic molt rellevant tenint en compte la notorietat de totes dues entitats, la posició de liquiditat molt confortable i un molt alt nivell de solvència". MoraBanc afegeix que el resultat de la fusió "donarà lloc a l’entitat referent del mercat andorrà per volum d’actius, crèdits i dipòsits, que tindrà una posició reforçada en relació amb els productes d’estalvi a llarg termini, i en el finançament de l’economia i de les famílies".

tracking