Demanen 14 mesos de presó per una baralla per gelosia a la discoteca

L’exparella d’una noia i l’actual marit es van agredir, aquest últim amb un cinturó

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir cinc joves que l’any 2017 es van barallar en una discoteca de la Massana. L’acusació pública demana penes de fins a 14 mesos de presó per a tres implicats perquè els considera autors d’un delicte major de lesions doloses aprofitant la concurrència d’altres persones que van facilitar l’execució o augmentar el greuge sobre la víctima, així com un delicte major de lesions doloses amb ús d’armes, objectes o mitjans amb perill de causar la mort o lesions més greu a la víctima.

El conflicte s’hauria iniciat quan el principal acusat es va dirigir al marit de la seva exxicota per recriminar-li que volia veure el seu fill. L’exparella es trobava enmig d’un procés judicial per raó de la custòdia del fill que tenien en comú. En aquell moment, l’exxicot hauria dit a un amic que estava “nerviós” de veure la noia amb l’actual marit. De fet, aquest company va declarar al judici que aquest noi era un “gelós compulsiu” que no suportava veure la noia amb altres homes. Tot seguit, el mateix amic que va fer aquestes declaracions hauria propiciat un cop de puny a la tràquea del marit de la noia. El personal de seguretat els va expulsar del local i un cop a l’exterior l’exparella de la noia i l’actual marit van seguir la discussió. El primer va pegar cops de puny al segon, mentre que aquest va colpejar l’altre amb la sivella del cinturó a l’altura de l’esquena i el cap. Tots van negar haver pegat el marit, però les fotografies del sumari mostraven el seu rostre apallissat. Aquest no va comparèixer, però també hi havia imatges que mostraven les marques del cinturó que havia causat a l’exxicot.

Després d’escoltar els relats, l’acusació va mantenir la qualificació dels fets per a l’exparella, el marit i el tercer implicat que el va pegar dins el local. Per al marit, que hauria utilitzat el cinturó en l’agressió, demana 12 mesos de presó condicional. Per al que el va agredir a l’interior del local demana 14 mesos de presó condicional, mentre que per a l’exxicot, que té 30 anys i ha estat condemnat més de 20 vegades per delictes com ara el de violació o maltractament greu, demana 14 mesos condicionals. En un principi, el fiscal reclamava que fossin ferms perquè el considerava un delinqüent habitual, però finalment va concloure que el pas del temps impedeix preveure aquesta circumstància.

tracking