'Cas BPA'

Espanya també investiga el rastre dels diners de la petroliera veneçolana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Nacional espanyola ha sol·licitat informació a una desena de països en el marc de la investigació sobre les operacions de blanqueig de fons procedents de la petroliera veneçolana Pdvsa. La magistrada María Tardón ja va dividir el novembre passat la macrocausa en diferents peces per agilitzar el procés, però després de quatre anys de recerca, aclarir els moviments de diners i les operacions entre uns països i altres esdevé imprescindible per apuntalar els indicis contra els imputats, informa El Confidencial.

Des de l'obertura de la investigació, s'han enviat comissions rogatòries a països com els Estats Units, Letònia, Suïssa, Andorra, Malta, Estònia, Luxemburg i la República Txeca. Tret dels tres últims, que ja han remès tota la informació sol·licitada, els investigadors segueixen pendents que la resta faciliti determinades dades: algunes s'han enviat, però en casos com el de Malta s’estudia que policies espanyols es desplacin al país per facilitar el procés.

Andorra també té un procés obert per Pdvsa i la relació amb BPA. Des de l’any 2016 el Parlament veneçolà denuncia una trama de corrupció amb tentacles i diners que estaven dipositats al Principat.

tracking