El PS entrarà la mateixa pregunta sobre Costa que va fer Montaner

El grup parlamentari la formularà de manera idèntica a la de la consellera

Una reunió de membres del PS amb la Federació de Gent Gran.PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup parlamentari socialdemòcrata té la intenció de fer al Govern la mateixa pregunta amb resposta escrita que va formular la consellera general no adscrita, Carine Montaner, sobre les adjudicacions de l’administració general a una empresa del president del nliberal, Ferran Costa, des del 2015.

La decisió –si té suport– s’aprovarà en la reunió del grup, i la idea és presentar exactament la mateixa pregunta, idèntica, fins i tot si hi ha alguna falta d’ortografia. Aquesta és la resposta de l’oposició a la negativa a donar sortida a la petició de Montaner, ja que el Govern va al·legar que li havia facilitat les mateixes dades en una demanda d’informació.

La maniobra socialdemòcrata pretén que les adjudicacions i contractacions a Costa siguin publicades al Butlletí del Consell General i així estiguin a l’abast de tots els ciutadans. Cal recordar que Costa va presentar una querella contra la consellera per unes declaracions en què aquesta es referia a les adjudicacions públiques com a “caramels”, i que anteriorment el conseller liberal va acusar la política laurediana d’haver fet ús il·legal d’una documentació de la CASS on constava la remuneració que li pagava el seu grup pel càrrec de president, al qual va renunciar posteriorment a una part.

D’altra banda, el Comitè Directiu del PS es va reunir la setmana passada per posar en comú diversos temes, entre els quals destaca el sistema per a la sostenibilitat de les pensions de jubilació, segons informa en un comunicat. En aquest sentit, es va exposar que la proposta feta pública per la CASS en cap cas és la definitiva. El grup considera que està molt allunyada dels seus plantejaments perquè són mesures pensades per a les persones amb més capacitat d’estalvi i no suposa una solució al problema de les pensions baixes. Per aquest motiu, des del PS es referma la voluntat de treballar en propostes de cara a la feina en comissió que estiguin alineades amb les fetes pels assessors presentats anteriorment pels socialdemòcrates, així com dels sindicats i, fins i tot, de Demòcrates.

Durant la trobada es va aprovar el reglament de primàries i la creació de la comissió de candidatures. Així mateix, el partit especifica que ha presentat els comptes amb unes finances sanejades i que en els darrers anys s’han adaptat a les recomanacions del Tribunal de Comptes.

tracking