les contractacions de l'administració general

Montaner demana empara a la síndica en la disputa amb Costa

Insisteix que es facin públiques les adjudicacions a l’empresa del conseller

Montaner en una intervenció al Consell General.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, va tornar a insistir ahir en la reclamació de les adjudicacions de l’administració general que ha rebut des del 2015 una de les empreses del president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa. Després de la negativa de l’executiu a lliurar la mateixa informació que ja té la parlamentària, però aquest cop en publicació al Butlletí del Consell General i per tant a l’abast de tots els ciutadans, Montaner va demanar ahir a la síndica, Roser Suñé, que intercedeixi perquè l’executiu satisfaci la seva pregunta parlamentària sobre l’empresa Inlingua.

La consellera ho ha fet en forma d’empara de la màxima autoritat legislativa, sobre la base de l’article 18.2 del reglament del Consell General, que dictamina que “si un Conseller General discrepés d’una decisió de la Sindicatura corresponent a l’apartat d) –sobre la tramitació de la documentació– pot sol·licitar per escrit la seva revisió davant la mateixa Sindicatura. La resolució aleshores, haurà d’ésser motivada i tindrà caràcter definitiu”.

La política laurediana no amaga el seu malestar amb la resposta de l’executiu. A la carta adreçada a la Sindicatura, exposa que la pregunta “va ser motivada pel neguit de la ciutadania relatiu a les adjudicacions públiques rebudes pel senyor Costa, unes adjudicacions que van ser objecte de queixes reiterades d’alguns ciutadans”. Montaner insisteix que es faci pública aquesta informació “per principi de transparència”, i reitera el seu desig que sigui publicada al Butlletí del Consell General.

L’executiu li va comunicar dijous que no té la intenció de tornar a lliurar la documentació, ja que ho va fer el mes passat arran d’una demanda d’informació de la mateixa consellera, i des d’aleshores no hi ha cap novetat i les dades que es van facilitar són les mateixes.

L’exconsellera liberal i de terceravia entén que aquesta posició del Govern està motivada per minvar el possible ressò que poden motivar les xifres de les adjudicacions, ja que la resposta a la demanda d’informació és a títol personal i no es pot donar a conèixer. Fins i tot, dijous es va referir a sospites que han existit pressions per part de Liberals per evitar la publicació de les contractacions que ha rebut Inlingua per part de diferents ministeris, i va defensar la publicació d’aquestes adjudicacions com una manera de protegir-se si hi ha una filtració perquè no se l’acusi a ella de ser-ne l’autora.

Costa va interposar al gener una querella contra Montaner per les seves “insinuacions injustificades i perjudicials” contra la seva persona, l’honorabilitat i també contra la seva empresa”. L’escrit presentat davant el Tribunal de Corts, atesa la condició d’aforats de Costa i Montaner, formula una querella per la presumpta comissió dels delictes de difamació, calúmnia, revelació de secrets, delicte de revelació i violació de secrets en l’àmbit laboral (article 190).

La decisió va comptar amb el suport unànime dels quatre consellers generals que conformen el grup. Les relacions entre els dos polítics es van començar a degradar per la polèmica iniciada per Montaner respecte al sou que cobrava Costa com a parlamentari, i més tard per unes declaracions sobre les adjudicacions.

tracking