Un 11% d'empreses podrien tancar per l'impacte de la covid

Una de cada quatre companyies creu que l'impacte negatiu de la covid els continuarà afectant

L'enquesta ha estat promoguda per la Cambra i realitzada amb Andorra Recerca + InnovacióCambra de Comerç

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria d'empreses del país afirmen que l'impacte econòmic de la covid-19 sobre la seva activitat es va reduir durant el segon semestre de 2021, segons mostren els resultats de la quarta enquesta promoguda per la Cambra i realitzada en col·laboració amb Andorra Recerca + Innovació. En comparació amb els tres semestres anteriors, les respostes del teixit empresarial mostren una millora de la situació econòmica. Malgrat que des de la cambra es preveia una millora, el president Josep Maria Mas ha admès que "els empresaris són més optimistes del que esperàvem".

En aquest sentit, el percentatge d'empreses que es planteja tancar s'ha reduït a l'11,3% i els que creuen que no hi ha més opció que baixar la persiana és del 2%.Encanvi, el 80,3% opina que podrà tirar endavant amb els seus propis recursos -en la darrera enquesta la xifra era del 71,5%-, mentre que el percentatge que considera que necessita les ajudes de Govern es redueix més de la meitat i se situa en el 5,8%. Ara bé, una de cada quatre empreses creu que l'impacte negatiu de la covid els continuaràafectant acurt termini.

Per sectors, les activitats que es recuperen a un ritme més lent són les relacionades amb el turisme, com ara l'hoteleria, les agències de viatges, els operadors turístics, el transport de viatgers, la restauració i el comerç. En canvi, el sector de la construcció i la indústria mostren un comportament dinàmic.

tracking