Salut notifica 479 positius de covid en una setmana

Les TMA passen a ser de pagament i els tests ràpids seguiran sent gratuïts a l'stop lab

Proves TRA TMA StopLab Creu Roja

Proves TRA TMA StopLab Creu RojaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de contagis de coronavirus ha augmentat en 479 positius més en l'última setmana, el que situa el total de casos en 39.713 casos, dels quals hi ha 689 actius, segons ha informat la ministra Judith Pallarés que avui ha fet la roda de premsa posterior al consell de ministres. La xifra de recuperats ascendeix a 38.871 afectats per la infecció, 494 altés més que en el balanç anterior.

L'ocupació hospitalaria s'ha reduït des de dimecres passat ja que hi ha quatre ingressats amb covid, dos menys que fa una setmana. Un dels pacients està a planta i tres resten a l'UCI, dels quals dos necessiten ventilació mecànica. I l'afectació al sistema escolar ha pujat amb 12 aules en vigilància passiva, 7 més que dimecres passat. I el total de vacunes administrades és de 156.299, que inclouen 40.936 persones amb les tres dosis, 72 per sobre del global de dimecres anterior.

Pallarés ha informat que el consell de ministres ha aprovat mantenir la gratuïtat dels tests ràpids d'antígens (TRA) que es fan a l'stop lab i fixar de pagament les TMA amb una tarifa de 40 euros a partir del 31 de març. Les proves no s'hauran de pagar quan la persona sigui contacte amb símptomes i tingui un TRA negatiu, si és per prescripció mèdica o si se l'ha de fer perquè no es pot vacunar per contraindicació als efectes del vaccí.

La ministra d'Afers Socials ha anunciat que es prorroguen una setmana més les restriccions vigents en alguns àmbits per la pandèmia per l'estabilització de casos i ha anunciat que en el consell de ministres específic de covid de dilluns vinent el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, preveu plantejar una revisió de les mesures entre les quals es tractarà l'obligatorietat de les mascaretes en espais interiors.

tracking