El PS reitera la necessitat de frenar la pujada de preus dels centres sociosanitaris

Pere López i Judith Salazar reclamen que el Govern dialogui amb les associacions afectades abans de prendre cap decisió al respecte

Pere López i Judith Salazar aquest matí en roda de premsaMarc Romero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup parlamentari socialdemòcrata ha oficialitzat aquest matí la presentació d’una moció per retirar el decret que apuja els preus dels centres sociosanitaris de la gent gran. El president del grup, Pere López, així com la presidenta suplent del grup al Consell, Judith Salazar, han tornat a insistir a frenar “una pujada unilateral que suposa un canvi sobre qui és l’encarregat d’haver de pagar”, ha assegurat Salazar.

“Els centres, en alguns casos, rebran menys, per tant es pot donar la situació que els usuaris paguin més per a menys serveis”, ha afirmat López que ha recordat que “l’altre dia al Consell va quedar clar que aquesta pujada és voluntària” per part de l’executiu.

La moció, que serà debatuda el pròxim dia 31 de març, compta amb dos punts. El primer, la retirada del decret. El segon, que s’obri una taula de diàleg amb les diferents associacions afectades. “Si el Govern considera que cal un procés de renovació, el que ha de fer és obrir un diàleg; s’ha amagat que aquest canvi suposaria una pujada de tarifes”, senyalava López. Per la seva part, Salazar ha volgut deixar clar que “hi ha un canvi en els percentatges que haurà d’aportar cada part, es redueix l’aportació de la CASS i augmenta la dels usuaris”.

tracking