Gallardo acusa López de no haver “digerit els resultats electorals”

El president del PS acusa Liberals de “col·locar” persones en les institucions

El líder de Liberals, Jordi Gallardo, durant la campanya electoral.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El que ha de fer el senyor López és superar el resultat de les eleccions i centrar-se a fer propostes positives i no debats estèrils que res tenen a veure amb la realitat”. Amb aquestes paraules, el president de Liberals, Jordi Gallardo, va respondre a les acusacions del líder del Partit Socialdemòcrata, Pere López, que va denunciar davant el Consell General de la setmana passada que Liberals “col·loca” persones pròximes al partit a les institucions per finançar el seu deute. Ho va fer en el marc del nomenament de Maanan Aouraghe i de Josep Maria Capella com a nous membres de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

Gallardo va reivindicar al Diari que el que tenia el partit “no és un deute”, sinó que “va assumir una pòlissa de crèdit per fer una campanya electoral, tal com històricament han fet molts partits” i va defensar que la pòlissa és “pública i notòria perquè presentem els números al tribunal de comptes”. Per aquest motiu, el líder dels liberals va esgrimir que les acusacions de López estan “totalment fora de lloc” i les va titllar de “demagògia”. A més, va insistir que venen motivades pel fet que “López no ha entès ni digerit el resultat de les eleccions”. A parer seu, les acusacions “són més per despistar i treure l’atenció del que realment és important” i va opinar que és “la seva estratègia davant l’absència de contingut i propostes”.

Per la seva banda, López va insistir que Liberals encara “té un deute històric que arrossega des de fa molts anys” què està pagant a través de part del salari de les persones que ha nomenat per ocupar càrrecs a institucions del país. “Han pagat el 10 per cent del seu salari al partit Liberal per reduir el deute i, per tant, tots hem contribuït, des de les finances públiques en aquest sobrenomenament de càrrecs per part dels liberals amb aquesta reducció de deute”, va sostenir López.

Més enllà d’aquesta qüestió, el cap del PS va considerar que Liberals fa un “flac favor a les institucions nomenant persones molt estretament polítiques per a institucions, perquè posa en risc la seva independència”. A més, López va advertir que no es tracta del cas puntual de l’AFA, sinó que ha estat una pràctica habitual al llarg de la legislatura. En aquest sentit, el socialdemòcrata va observar que aquest comportament “és contrari al seu propi programa polític” tot recordant que al programa electoral del partit del 2019 apostava per “fer més fortes i independents les institucions del país, fins i tot proposant fórmules perquè no hi hagués participació política a l’hora dels nomenaments”.

Ara bé, López va advertir que “la culpa no és només de Liberals. Segurament el major responsable que està permetent això és el cap de Govern, perquè sense l’aval de Demòcrates ni els vots dels consellers demòcrates aquesta manera de fer de Liberals no seria possible”.

MALESTAR ENTRE PS I L'A DES DE LES ELECCIONS

El Partit Socialdemòcrata i Liberals van presentar-se junts a les llistes parroquials de les darreres eleccions nacionals celebrades el 2019 sota el nom de d’Acord amb la voluntat de treure la majoria a DA. La proposta va funcionar i després dels resultats, els Demòcrates es van veure obligats a formar un govern de coalició per tenir majoria. Van rebre el suport de CC i de Liberals, el que no va agradar gens a la formació de Pere López. Malgrat que el seu acord amb L’A establia que després dels resultats electorals cada partit seguiria pel seu compte, els moviments dels liberals per entrar a l’executiu no es van entendre dins de les files socialdemòcrates.

tracking