Espanya vol modificar la regulació de la residència fiscal

Els inspectors han presentat un nou informe amb propostes contra el frau fiscal i de reforma de les administracions tributàries

Instagram permet a Hisenda saber quan s'ha residit a Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'entitat que agrupa els inspectors d'Hisenda espanyols ha demanat modificar la regulació de la residència fiscal en l'IRPF amb l'objectiu d'impedir que el contribuent amb forta connexió amb el territori espanyol eviti el pagament d'aquest impost aconseguit la residència fiscal en altres territoris, segons informen mitjans espanyols.

En aquest sentit, els inspectors han presentat aquest dimecres un nou informe amb propostes contra el frau fiscal i de reforma de les administracions tributàries com l'eliminació o la reforma substancial del tradicional règim de mòduls, que afavoreix l'existència de nius de frau mitjançant l'emissió de factures falses. En aquesta línia, s'ha posat sobre la taula el debat del trasllat de la residència d'alguns 'youtubers' a Andorra amb lafinalitatde tributar menys per la seva activitat, el qual ja s'ha tractat amb anterioritat. La voluntat dels inspectors d'Hisenda ésaconseguiruna legislació que estableixi que aquests professionals que han marxat a Andorra han de ser considerats igualment residents fiscals espanyols perquè consideren que encara que la plataforma que els paga estigui ubicada en un altre país, la majoria de les visualitzacions que generen provenen d'Espanya.

D'altra banda, els inspectors també plantegen potenciar les transaccions per mitjans electrònics per reduir el frau fiscal així com restringir els pagaments en efectiu.

tracking