La mascareta deixa de ser obligatòria a França

El passaport covid només es mantindrà vigent en establiments sanitaris o residències de gent gran

En quinze dies s'han detectat 178 infraccions per la mascaretaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mascareta deixa de ser obligatòria a França a partir d'avui en interiors excepte als transports públics, els centres sanitaris o les residències d'avis. Tot i això, les autoritats sanitàries recomanen que les portin les persones positives o asimptomàtiques així com el personal sanitari. Així ho va anunciar el primer ministre, Jean Castex en una entrevista per a una televisió del país gal fa unes setmanes. En aquest sentit, davant el descens de l'afectació epidemiològica de la variant òmicron i la millora de la situació, el govern francès també ha decidit que el passaport covid només es mantingui vigent en establiments sanitaris o residències de gent gran, així com l’obligació de vacunació que només ho continuarà sent per als cuidadors i treballadors del sistema sanitari.

Als centres escolars, quan un alumne sigui positiu, la resta d'estudiants de primària de l'aula no han d'aïllar-se, però hauran de fer-se un autotest. Els més grans no s'hauran de confinar en cas d'estar vacunats, però si no estan immunitzats hauran de mantenir-se set dies en aïllament i fer-se un test d'antígens abans de tornar a l'escola.

A França, així com a altres països europeus, s'ha constatat un repunt en l'onada de contagis de la covid-19 aquestes últimes setmanes, que ha tornat a passar per damunt dels 600 casos en set dies per cada 100.000 habitants, però als hospitals el nombre d'ingressats ha anat a la baixa. En aquest sentit, ahir hi havia 20.917 malalts als centres sanitaris, lluny dels 33.000 que hi va haver durant el pic més alt de l'òmicron a inicis de febrer.

tracking