poca visibilitat

Primer vol de la Seu desviat pel mal temps

La falta de visibilitat obliga a aterrar a Alguaire i els passatgers han de fer les dues hores de trajecte a Andorra en autobús

Viatgers afectats per la desviació del vol a l'aeroport de Lleida-Alguaire.DIARI SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mal temps va obligar ahir a desviar el vol d’Air Nostrum de l’aeroport d’Andorra-la Seu fins al de Lleida-Alguaire. És la primera vegada que la recent operativa d’hivern, que enllaça Madrid amb la Seu, pateix aquest tipus d’incidència. Els cinquanta passatgers del vol procedent de la capital d’Espanya, que tenia hora per aterrar a les 16 hores a la capital de l’Alt Urgell, ho va acabar fent a les 16.15 hores a la pista lleidatana.

Fonts d’Aeroports de Catalu­nya van explicar que la decisió de desviar l’operativa va ser de la companyia que operava el vol, Air Nostrum, a conseqüència del mal temps. El sistema d’aproximació instrumental amb l’ajuda del GPS que té implementat l’aeroport de la Seu permet realitzar l’aproximació a l’aeroport de forma guiada, però l’última part d’aquesta, l’aproximació a la pista, continua sent exclusivament visual. La falta del sistema d’abalisament de la pista, una actuació que el Govern ja ha adjudicat i està pendent d’executar durant els pròxims mesos, també dificulta la maniobra, segons les mateixes fonts. “El sostre dels núvols d’ahir a l’hora prevista de l’aterratge del vol estava a 1.100 metres, mentre que les mínimes per poder operar a l’aeroport de l’Alt Urgell fixen que el pilot necessita que estiguin a 2.200 metres”, van apuntar des d’Aeroports de Catalu­nya. En saber-se les condicions meteorològiques, la companyia i el Govern van activar el protocol per al nou escenari, que obliga a realitzar part del desplaçament en autobús, van concloure. Els turistes, molts dels quals esquiadors que aprofiten els últims dies de la temporada de neu per visitar les estacions del Principat, van realitzar les dues hores de trajecte per carretera entre Lleida i Andorra en autobús. Els 42 passatgers que havien d’agafar el vol des de la Seu fins a Madrid a les 16.50 hores també es van desplaçar per carretera fins a l’aeroport de Lleida.

tracking