L'oficina covid se centrarà a seguir els casos d'edats més vulnerables

Es posarà el focus en els infants menors de tres anys i les persones majors de 65

L'stoplab recuperarà l'accés per la porta principal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oficina covid reformula les funcions coincidint amb l’aixecament progressiu de les restriccions que s’està aplicant per la millora de la situació sanitària –la darrera la del passaport covid–. El Govern va informar del canvi tot exposant que s’emmarca en aquesta estratègia que explica per la variant òmicron, molt menys agressiva que les anteriors, i perquè bona part de la població està immunitzada, sigui per haver superat el virus o per haver rebut la vacuna. L’executiu va explicitar que en aquesta nova fase l’oficina que comanda Bruno Bartolomé farà el seguiment de les franges d’edat més sensibles: els infants menors de tres anys i els adults majors de 65.

Sobre la gent gran, el Govern va destacar que “la mesura busca protegir especialment les persones més vulnerables, seguint l’estratègia marcada pel consell de ministres”. En aquest mateix sentit, el passaport covid segueix sent únicament obligatori per accedir allà on hi ha un gran nombre de padrins: residències sociosanitàries, centres de dia i cases pairals.

Una de les característiques de l’estratègia andorrana contra la pandèmia ha estat la de facilitar al màxim l’accés a les proves diagnòstiques a la població a través dels dispositius dels stoplabs. El servei segueix funcionant diàriament però l’executiu també va anunciar ahir una readaptació dels horaris. El de la capital, a l’antiga plaça de braus, obrirà de dilluns a dissabte entre les 8 i les 18.30 hores i els diumenges entre les 9 i les 15 hores. Ara l’accés passarà a fer-se per la porta principal, la que durant mesos ha estat d’entrada al centre de vacunació. El Pas de la Casa, al seu torn, mantindrà el servei de proves diagnòstiques els divendres entre les 11 i les 15 hores.

La mascareta es manté

Dos anys després de l’esclat de la pandèmia, l’obligatorietat de dur mascareta en espais interiors és la gran restricció que es manté. En el cas dels llocs més vulnerables –hospital, cases pairals i residències sociosanitàries– la protecció facial ha de ser del tipus FPP2.

tracking