El passaport covid es limita a llars de jubilats i residències

L’obligatorietat de presentar el certificat desapareix avui de la majoria d’activitats

El client d'un bar mostrant el passaport.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres va aprovar ahir la proposta del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d’eliminar l’obligatorietat de presentar el passaport covid a partir d’avui a la majoria d’activitats quotidianes i d’oci: per accedir a esdeveniments culturals o esportius, entrar en un bar, restaurant o al cinema o acudir al gimnàs o a la perruqueria. Tampoc serà obligatori per accedir a les estacions d'esquí, ni als remuntadors, ni als restaurants i espais tancats, tot i que en aquests últims és obligatori l'ús de la mascareta per a tots els majors de sis anys. En aquest sentit, el certificat ja només s’exigirà per accedir a residències sociosanitàries, llars de jubilats o casals d’avis i centres de dia. És a dir, llocs amb presència de gent gran amb la voluntat de “seguir protegint les persones més vulnerables davant de la malaltia”. Malgrat que es manté l’obligatorietat de presentar el passaport sanitari, sí que es flexibilitzen les limitacions quant a les visites en el cas de les residències: s’elimina el nombre màxim de visites setmanal i es permetrà que dos visitants acudeixin simultàniament a visitar un usuari.

Amb la desaparició del certificat covid s’elimina la darrera gran restricció de la pandèmia en un moment de baixa pressió sanitària i, de fet, el ministre portaveu, Eric Jover, va anunciar que a partir d’ara les dades sanitàries passaran a donar-se un cop per setmana. L’executiu ho justifica com un pas més en el camí per normalitzar la convivència amb la malaltia.

Ahir els nou contagis notificats van ser 84 i els casos actius es van elevar a 717. Les persones ingressades a planta són vuit i hi ha dos pacients en estat greu i necessitat de ventilació mecànica a l’UCI. A les escoles hi continuaven havent set aules en vigilància passiva. Jover va assenyalar que se segueix molt alerta per les variacions del virus i va recordar que cal seguir actuant amb “prudència”.

tracking