Mor de covid una dona de 85 anys que estava ingressada a l'UCI

Benazet argumenta que l’òmicron ja es pot equiparar a altres virus respiratoris

El ministre Benazet a la comissió.Consell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La covid es va cobrar ahir la vida d’una dona de 85 anys que restava ingressada amb ventilació mecànica a la unitat de cures intensives a causa de les complicacions derivades de la infecció del virus. Ho va comunicar el ministre de Salut, Joan Marínez Benazet, que va lamentar les 152 defuncions que la malaltia ha provocat al Principat des de l’inici de la pandèmia.

Amb la mort d’aquesta pacient, la xifra d’ingressats a l’UCI va baixar a tres. Dos pacients continuen intubats, mentre que l’estat de salut del tercer havia millorat ahir i el ministre va declarar que esperava rebre l’alta avui. A més, cinc persones estan ingressades a la planta de l’hospital.

Pel que fa al nombre de contagis, les darreres 24 hores van registrar 90 nous positius que van elevar els casos actius a 700 i la xifra total d’infeccions des de l’inici de la pandèmia a 38.710, mentre que les altes es van situar en 37.858. Pel que fa a l’escenari escolar, ahir no hi havia cap aula sota vigilància passiva, mentre que set classes estaven sota control passiu. Quant a la vacunació, les primeres dosis administrades se situaven en 57.984, les segones ascendien a 57.270 mentre que un total de 40.762 persones havien rebut la tercera punxada. En aquest sentit, el titular de la cartera de Salut va indicar que la immunització ha estat gràcies no tan sols als vaccins, sinó també a la infecció de l’òmicron, “que ha sigut com una quarta vacuna”.

“Mentre hi hagi l’òmicron no ens hem de preocupar gens”, va declarar el ministre, que, per contra, va fer una crida a les persones no vacunades, les persones fràgils i immunodeprimides o la gent gran amb pluripatologies a protegir-se, ja que són susceptibles de desenvolupar situacions de risc. D’altra banda, Benazet va indicar que la corba seguirà fent variacions segons les interaccions socials, però es va mostrar optimista. “Hauríem de parlar d’una altra malaltia que en persones vacunades i sanes té una afectació molt lleu que es correspon a l’afectació que tenen la majoria de virus respiratoris”, va dir.

CLAUS

-Menys agressivitat

Benazet va manifestar que l’òmicron s’ha de començar a tractar com un altre virus respiratori i va assegurar que els contagis han servit per immunitzar més persones.

-Persones de risc

Ara bé, va recordar que la variant sí que pot causar malalties greus a la població més fràgil.

-Corba variable

El ministre va avançar que la corba pot viure algunes variacions, però no es va mostrar preocupat.

tracking