Montalvo assegura que la llei de biomedicina és pionera

La comissió legislativa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El professor i assessor de Govern Federico Montalvo, que ha redactat el projecte de llei de recerca en l’àmbit de la salut i la biomedicina, va manifestar ahir davant la comissió legislativa de sanitat que el text legal “pot servir d’exemple” a altres països. En aquest mateix sentit, Benazet va assegurar que “serà una de les lleis més avançades en recerca biomèdica d’Europa”. Montalvo va detallar que la llei regularà un marc legal general que li permetrà adaptar-se a un context canviant, que recull els principis consensuats en l’àmbit internacional i que ha estat revisada i avalada pel Consell d’Europa.

Per la seva banda, Helena Mas va detallar que els objectius del text legislatiu són, “en primer lloc, protegir la salut de les persones que participen en projectes de recerca per sobre de l’interès de la ciència i, en segon lloc, afavorir el desenvolupament del sector de la recerca i la innovació” al país. En aquest sentit, va indicar que el text permetrà l’adaptació del març legal als avenços en la matèria.

Ara bé, el projecte de llei encara s’ha de sotmetre a debat i votació. Tanmateix, Benazet es va mostrar convençut que el text tindrà una gran acceptació. “No tindrà cap dificultat a la comissió, els dubtes es resoldran amb experts. Crec que serà aprovat en els pròxims mesos i veurà la llum molt aviat.”

tracking