Benazet proposarà eliminar el passaport covid

El ministre de Salut vol mantenir el certificat als centres de dia, els sociosanitaris i els casals de gent gran

El ministre Joan Martínez Benazet en la compareixença al Consell aquesta tardaC. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre Joan Martínez Benazet proposarà demà al consell de ministres debatre l'eliminació del passaport sanitari en la majoria dels àmbits socials, com ara la restauració o els actes culturals, ja que considera que actualment és una mesura que "té poc valor". En canvi, sí que considera necessari mantenir-lo als centres sociosanitaris, als de dia i als casals de gent gran amb la voluntat de protegir als sectors més vulnerables, perquè considera que "als llocs sensibles és una capa més de seguretat”, segons ha explicat davant la comissió de Sanitat del Consell General aquesta tarda en l'última compareixença que ha fet abans de deixar el càrrec a finals de mes.

En aquest mateix sentit, el titular de la cartera de Salut ha avançat que també "hi haurà una modificació cap a menys aspectes restrictius" amb un "alleugeriment de confinament dels contactes". Aquest relaxament, segons ha apuntat, ja s'ha parlat amb el comitè de seguiment que s'encarrega de prendre aquestes decisions, que no depenen del consell de ministres.

Martínez Benazet ha exposat que aposta per continuar mantenint l'ús de la mascareta a espais interiors "amb un criteri de prudència", ja que "l'òmicron encara s'estén". Segons el ministre, es tracta d'una mesura que "no afecta l'economia, però sí que protegeix a les persones més fràgils que podrien acabar en una situació de cert risc”.

Finalment, Benazet ha defensat que "hem de deixar d'obsessionar-nos amb les xifres cada dia". Per aquest motiu, ha anunciat que estudiarà deixar de comunicar diàriament les dades de la pandèmia i treballa amb la idea d'anunciar-les un cop a la setmana. Amb aquesta mesura, la voluntat del ministre és que la gent comenci a "fer una vida el més normal possible i aprendre a conviure amb aquesta malaltia".

tracking