La millora sanitària permet alleugerir les mesures.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres va aprovar ahir la flexibilització de l’ús de la mascareta per la baixada de la incidència acumulada de la covid. El ministre Portaveu, Eric Jover, va anunciar que deixa de ser obligatori l’ús de la protecció facial per al personal de les llars d’infants i per als nens i els monitors a les activitats extraescolars. La mascareta tampoc serà necessària als gimnasos i equipaments esportius quan els usuaris puguin mantenir una distància de metre i mig entre ells.

L’aixecament de restriccions afecta també les cases pairals, on, a partir d’ara, es permeten les agrupacions de més de 10 persones i també les trobades i interaccions amb altres agrupacions. Jover va emfatitzar que aquestes mesures suposen que “a poc a poc hi ha un cert retorn a la normalitat que esperem que es vagi consolidant les properes setmanes”. Pel que fa a la situació sanitària, la covid va sumar ahir 84 nous contagis que van elevar els casos actius a 578, 13 més dels que hi havia dimarts, alhora que es van registrar 71 altes. El total d’afectats des de l’inici de la pandèmia va augmenta fins a 38.249 persones de les quals 37.520 s’han recuperat de la infecció i 151 han mort a causa del virus.

La pressió hospitalària va baixar amb dos ingressats menys. D’aquesta manera, ahir hi havia 9 pacients amb el virus a planta i 4 a l’UCI, 3 dels quals necessitaven ventilació mecànica.

Per últim, l’afectació escolar va canviar i les dues aules que hi havia dimarts en vigilància activa parcial van apassar ahir a vigilància passiva. En total, ahir hi havia 12 aules controlades per l’aparició de positius a la classe.

tracking