Eliminada la mascareta a les guarderies i extraescolars

El Govern flexibilitza restriccions per la baixada de la incidència de la covid que avui deixa 84 positius

Metges a la planta covid de l'hospital.Fernado Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres ha aprovat avui flexibilitzacions de l'ús de la mascareta per la baixada de la incidència acumulada de la covid. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha anunciat aquesta tarda que deixa de ser obligatori l'ús de la protecció facial per al personal de les llars d'infants i per als nens i els monitors a les activitats extraescolars. La mascareta tampoc serà necessària als gimnasos i equipaments esportius quan els usuaris puguin mantenir una distància de metre i mig entre ells.

L'aixecament de restriccions afecta també a les cases pairals perquè el Govern ha decidit permetre les agrupacions de més de 10 persones i també les trobades i interaccions amb d'altres agrupacions. Jover ha recalcat que aquestes mesures suposen que "poc a poc hi ha un cert retorn a la normalitat que esperem es vagi consolidant les properes setmanes".

La pandèmia suma avui 84 contagis més que eleven a 578 els casos actius, 13 més dels que hi havia ahir, i 71 altes. El total d'afectats augmenta fins a 38.249 persones de les quals 37.520 s'han recuperats de la infecció i 151 han estat òbit pel virus.

La pressió hospitalària baixa amb dos ingressats menys. El centre resta amb 9 pacients amb el virus a planta i 4 a l'UCI, 3 dels quals necessiten ventilació mecànica.

L'afectació escolar canvia i les dues aules que hi havia ahir en vigilància activa parcial passen a vigilància passiva, amb 12 en total en aquesta situació de control per l'aparició de positius a la classe.

tracking