Andorra no haurà de remetre les dades dels Pujol reclamades el 2019

L'Audiència Nacional espanyola admet el recurs de la família i de Francesc Robert

Jordi Pujol Ferrusola, en una imatge d'arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les autoritats judicials d'Andorra no hauran de remetre al jutge Santiago Ferraz, el magistrat del cas Pujol a l’Audiència Nacional espanyola, la informació que ja havia reclamat en les dues comissions rogatòries que va enviar el 2019. Una referida a comptes de l'exdirector d'Andorra Televisió, Francesc Robert, soci de Jordi Pujol Ferrusola, i l’altra a comptes de la Fundació Paty, vinculada al seu germà Josep.

No ho haurà de fer després que la secció tercera de la sala penal de l'Audiència Nacional hagi estimat els recursos presentats per Jordi i Josep Pujol, fills de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, en què al·legaven que la instrucció del cas està acabada i aquestes diligències (la demanda de respondre a les dues comissions rogatòries) no tenen “cobertura legal”. L'aute assenyala que "no hi ha lloc" a reiterar les comissions rogatòries lliurades a les autoritats d'Andorra.

L’advocat dels Pujol, Cristóbal Martell, argumentava en el seu recurs que enviar les comissions rogatòries quan el cas ja està preparat per anar a judici podria suposar una “vulneració del dret de defensa” de la família.

Les comissions tenen com a objectiu obtenir informació sobre uns comptes bancaris a nom de Francesc Robert, que hauria actuat com a testaferro de Jordi Pujol Ferrusola, i un altre a nom de la Fundació Paty, societat vinculada a Josep Pujol.

tracking