Guerra a Europa

Els ucraïnesos a Andorra s'organitzen per ajudar turistes i familiars que arriben

Un restaurant ofereix menjar gratis als compatriotes que estan atrapats al país

El cònsol honorari amb l'associació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat ucraïnesa a Andorra està molt decebuda i és pessimista quant a l’evolució de la guerra i l’objectiu final del president Vladímir Putin. A banda de patir pels seus familiars i compatriotes, segueixen treballant per donar suport a les famílies del seu país que s’han quedat atrapades a Andorra mentre feien turisme. Ahir, la peixateria i restaurant La Llotja –propietat d’un matrimoni d’Ucraïna– va oferir menjar per a aquests turistes, però la resposta va ser molt minsa.

Els canals de comunicació entre ells no és fàcil, tot i que estan disposats a acollir a casa persones del seu país, conscients que la targeta de crèdit té un límit i que no estan en disposició de viure molt de temps als hotels.

La comunitat ucraïnesa espera cinc persones del seu país que han aconseguit passar la frontera de Polònia i venen a Andorra, on tenen família. També està a l’espera de la decisió que adopti el Govern sobre la situació dels turistes, si se’ls considera refugiats, se’ls donarà un permís temporal o quina mesura s’adoptarà, ja que no hi ha possibilitat de retorn, almenys de moment. Anastasiia Kravets, portaveu improvisada, va reconèixer que la relació amb els seus amics russos a Andorra s’ha refredat molt per la guerra i no va amagar el seu gran temor que el conflicte suposi la separació del seu país. “S’ha d’aturar la guerra”, va clamar.

RÚSSIA ORDENA UNA OFENSIVA TOTAL DESPRÉS D'ACUSAR KÍEV DE NEGAR-SE AL DIÀLEG

El Ministeri de Defensa de Rússia va ordenar ahir a l'Exèrcit iniciar una ofensiva en totes les direccions després d'acusar Kíev de negar-se a asseure's a la taula de negociacions amb el Kremlin. “Després que la part ucraïnesa rebutgés el procés de converses, avui (per ahir) se'ls va donar a totes les unitats l'ordre d'iniciar una ofensiva en totes les direccions en correspondència amb el pla de l'operació”, va declarar en una roda de premsa el portaveu del Ministeri de Defensa de Rússia, Ígor Konaixénkov. El militar va recordar que la vigília, “després de les declaracions del règim de Kíev sobre la seva disposició al diàleg, es van aturar les accions de combat a les principals direccions de l'operació”, però ara l'ofensiva s'ha reprès. Konaixénkov va destacar l'avenç a l'est ucraïnès de les milícies separatistes de Donetsk i Lugansk que, va dir, van prendre nous pobles amb ajuda de l'Exèrcit rus.

tracking