construcció

La falta d'un abocador pot suposar l'aturada de 42 obres

El sector reclama un nou dipòsit a l’estiu, un cop deixi de funcionar el de Beixalís

L'abocador de Beixalís.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda) va manifestar ahir la seva gran preocupació a través d’un comunicat per la greu problemàtica que suposa per a ells el tancament de l’abocador de Beixalís el segon trimestre d’aquest any. En aquest sentit, van comunicar que l’acció suposarà que 42 obres en fase d’excavació es vegin aturades per falta d’alternatives d’abocament. Un greu problema que afectarà tant les empreses de l’Acoda i els seus empleats, com també tots els propietaris i promotors que després d’haver desemborsat el cost de les seves llicències veuran aturades les seves obres. Davant d’aquesta problemàtica, l’associació va demanar a través de la nota de premsa l’obertura d’un nou abocador que entri en funcionament aquest estiu.

Segons els constructors, l’abocador de Beixalís havia esdevingut durant els darrers anys “l’abocador nacional”, rebent la majoria de les terres de les parròquies centrals i de les valls del nord. Pel que fa a l’abocador del Maia, l’Acoda considera que per la seva ubicació al cap del port d’Envalira només ha permès resoldre les excavacions i obres executades al Pas de la Casa durant l’estiu.

Respecte al recentment obert a la Rabassa, van indicar que acull només les obres executades al comú de Sant Julià, “per l’elevat cost de la taxa d’abocament (28 euros/tona)”. L’Acoda va recordar que la situació actual al sector és d’un volum important d’obres en curs i pendents de començar que hauran d’aturar-se durant l’estiu o bé no podran iniciar-se, generant una greu problemàtica. L’associació també va apuntar que la capacitat actual de l’abocador hauria permès anunciar-ne la clausura amb “certa anticipació”.

CLAUS

1. Tancament de l’abocador de Beixalís

La cònsol major de la Massana va anunciar dimecres en consell de comú que l’abocador de terres i runes de Beixalís tancarà el segon trimestre d’aquest any.

2. Més de 42 obres quedaran aturades

L’Acoda assegura que més de 42 obres en fase d’excavació es veuran aturades per falta de llocs alternatius on abocar les terres i pedres generades.

3. L’ACODA demana l’obertura d’un nou abocador

Per solucionar la problemàtica, l’associació demana en una nota de premsa l’obertura d’un nou abocador que entri en funcionament a l’estiu.

tracking