centre penitenciari

El PS veu “estrany” que cap pres hagi sol·licitat un vis-a-vis íntim des de la Covid

Salazar afirma que “no és normal” que no hi hagi un protocol per a aquestes visites

Una de les habitacions per a vis-a-vis de la presó.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els interns de la presó porten des de l’inici de la pandèmia sense realitzar comunicacions íntimes, segons va informar al Diari el Govern. Una afirmació de la qual els socialdemòcrates desconfien. “Volem respostes per contrastar la informació perquè és molt estrany que ningú hagi demanat cap vis-a-vis en dos anys”, va exposar la consellera general del PS, Judith Salazar, que va avançar que sol·licitaran més informació a l’executiu sobre la situació dels presos.

Des del Govern es va indicar que fins ara no s’ha fet cap trobada íntima perquè cap intern ho ha sol·licitat i que, en cas de rebre una petició, s’estudiaria el protocol a seguir per recuperar aquest tipus de trobades. La parlamentària socialdemòcrata va manifestar que “no és normal que no hi hagi un protocol” per a aquest tipus de visites i va remarcar que “no té sentit que les normes es marquin a posteriori que un intern ho demani”, especialment després de gairebé dos anys de pandèmia. “Activarem els canals oficials per obtenir informació perquè no és el primer senyal d’alerta que tenim pel que fa a la situació dels drets dels presos”, va indicar Salazar.

En un principi, es van restringir totes les visites per frenar la propagació del virus. Una mesura que es va anar flexibilitzant per a les visites normals, tot i estar limitades en nombre de persones i haver de seguir els protocols dictaminats per Salut en cada moment. Ara, aquestes comunicacions segueixen congelades malgrat que el percentatge de presos que han completat la doble pauta de vacunació és molt elevat i arriba al 90 per cent, segons informen des del Govern. En concret, dels 50 interns que hi ha actualment a la presó, 45 tenen el vaccí i cinc, no. Les visites dels familiars sí que estan permeses des de finals de juliol, quan el ministeri de Salut i el de Justícia van acordar les mesures sanitàries pertinents perquè aquestes trobades es poguessin dur a terme amb seguretat.

tracking