El gremi de joiers sospita que els lladres de Safir Blau han tornat a Andorra

Els comerciants van donar l’alarma per un grup intern avisant que se’ls havia vist

Dos dels presumptes lladres, ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El gremi de la joieria estava ahir molt inquiet a causa d’una fotografia que, segons els mateixos comerciants, permet identificar dues de les persones –una dona i un home– que juntament amb una tercera van cometre un furt amb distracció a la joieria Safir Blau del carrer Roc dels Escolls, el dia 7.

En un grup de WhatsApp que permet donar l’alarma i comunicar-se entre ells, els joiers es referien a les dues persones de la fotografia com els lladres, i fins i tot van assegurar que se’ls havia vist creuar la frontera a la tarda, no se sap si amb algun nou botí o amb la intenció de tornar a actuar després d’haver estudiat com fer-ho.

Segons ha pogut saber el Diari, dos dies abans del furt a Safir Blau els lladres van entrar en almenys una joieria de la capital, molt cèntrica, on el propietari no els va voler atendre perquè es va malfiar de les seves intencions. Hores més tard saltava la notícia del robatori per un valor de 20.000 euros, acció que va provocar controls molt exhaustius a les carreteres per tal d’intentar donar amb els delinqüents, encara que sense èxit.

Dins d’aquest grup sectorial també hi ha un policia que segueix les converses internes dels joiers i per això ahir es qüestionaven per què no s’havia actuat. Tot feia pensar als comerciants que l’agent no hauria donat veracitat a les sospites, ja que és molta casualitat que els lladres hagin pogut ser captats passejant tranquil·lament pels carrers d’Andorra. El propietari de la joiera va declarar el dia del robatori que si els tornava a veure els podria identificar sense cap mena de dubte. Ahir estava fora d’Andorra i va ser impossible contactar amb ell per recollir-ne el comentari.

Tot el que els joiers comenten a la xarxa d’alerta –grup de WhatsApp– és llegit pel membre de la policia. El propietari de Safir Blau sí que va manifestar als companys del sector que està quasi segur que es tracta de les mateixes persones. No hi havia ahir constància de cap robatori pel mètode del descuit, però la foto va alterar els venedors de joies per por a ser víctimes de l’actuació d’aquesta banda.

La policia els pot identificar perquè disposa de les imatges que van captar les càmeres del carrer dels tres lladres el dia del furt. La confirmació oficial només por venir del cos policial, tot i la comunicació entre els joiers donant la veu d’alarma davant el temor a aquestes persones.

tracking