entrada a la cass

El forfet de visites al psicòleg es decidirà en funció de tres categories de gravetat

El nombre de sessions s’establirà en funció de si la patologia és lleu, moderada o greu

L'entrada del centre de Salut Mental de l'Hospital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut i el Col·legi de Psicòlegs segueixen treballant per establir els requisits perquè els professionals estiguin dins de la cartera de serveis de la CASS. Les patologies que podran ser tractades pels psicòlegs convencionats estaran limitades i serà el metge referent qui farà un filtre inicial per la derivació, com passa ara amb altres metges especialistes. En la darrera reunió entre el col·legi i el ministeri es va acordar, segons va explicar la presidenta de l’entitat, Sílvia Palau, donar un nombre de visites en funció de la gravetat de cada cas. Per avaluar-ho, un professional farà una primera sessió i després s’establiran tres categories segons si el cas es considera lleu, moderat o greu.

El nombre de visites per cada categoria encara no s’ha establert perquè dependrà també de les patologies que finalment puguin ser tractades, però en tot cas podran ser ampliades si el professional considera que han estat insuficients. Tampoc s’ha tancat la duració de les visites ni el preu, una qüestió delicada que els professionals volen abordar sense tenir de referència el cost que es va acordar per les sessions del pla psicològic especial per temes relacionats amb la Covid. L’objectiu és arribar a una entesa que permeti als professionals treballar amb bones condicions i oferir un preu raonable als pacients.

El Col·legi de Psicòlegs treballa per presentar una proposta amb les patologies que consideren que haurien d’estar cobertes per la seguretat social. Reconeixen la dificultat de pactar les sessions necessàries per a cada patologia, així com el fet de deixar tractaments fora de la cartera de serveis per la complexitat de la salut mental, però celebren que “encara que sigui amb forfets, la psicologia ja estarà dins de la CASS”. En aquest sentit, la presidenta dels psicòlegs també va indicar que la pandèmia ha evidenciat la necessitat d’apostar per la salut mental i va explicar que la voluntat és anar introduint més patologies amb el temps.

Els professionals estan contents de com avancen els treballs perquè, segons destacava Palau, demostra l’interès real del Govern per incloure’ls dins de la cartera de serveis de la CASS després de molts anys reclamant estar convencionats. La psicòloga va indicar, però, que encara queda molta feina per fer.

EL PROGRAMA D'ATENCIÓ PISCOLÒGICA EN EL MARC DE LA COVID ATÉN A 47 PERSONES

El programa d’atenció psicològica en el marc de la covid atén actualment 47 persones, de les quals 33 són adults, 12 tenen divuit anys o menys i de dues no se n’’ha registrat l’edat, segons dades facilitades pel Govern. La presidenta del Col·legi de Psicòlegs, Sílvia Palau, va valorar positivament l’evolució del programa, que a mesura que s’ha donat a conèixer ha atès més casos. La psicòloga també va detallar que en algunes ocasions les vuit sessions que entren dins del programa subvencionat no han estat suficients i s’ha demanat una ampliació a dotze sessions. En concret, són nou els casos que han requerit més temps, segons les dades de l’executiu. Cal recordar que el preu de les visites és de 36 euros, dels quals el 65% l’assumeix l’executiu i la resta l’usuari.

tracking