centre penitenciari

Cap pres demana un vis-a-vis íntim des de l'inici de la Covid

El Govern afirma que actualment no hi ha cap protocol per a les trobades però que si un pres ho sol·licita s’estudiaran les mesures

Una de les habitacions per a vis-a-vis de la presó.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els interns de la presó porten des de l’inici de la pandèmia sense realitzar comunicacions íntimes. En un principi, es van restringir totes les visites per frenar la propagació del virus. Una mesura que es va anar flexibilitzant per a les visites normals, tot i estar limitades en nombre de persones i haver de seguir els protocols dictaminats per Salut en cada moment. Pel que fa als vis a vis íntims, des del Govern indiquen que no se n’ha realitzat cap perquè cap intern ho ha sol·licitat i que en cas de rebre una petició, s’estudiaria el protocol a seguir per recuperar aquest tipus de trobades.

Aquestes comunicacions segueixen congelades malgrat que el percentatge de presos que han completat la doble pauta de vacunació és molt elevat i arriba al 90 per cent, segons informen des del Govern. En concret, dels 50 interns que hi ha actualment a la presó, 45 tenen el vaccí i cinc, no. Mentrestant, el que sí que poden rebre els presos són les visites dels seus familiars, que es van recuperar a finals de juliol, després que el ministeri de Salut i el de Justícia acordessin les mesures sanitàries pertinents perquè aquestes trobades es poguessin dur a terme amb seguretat. Actualment, per fer una visita al centre penitenciari es demana un test d’antígens negatiu al visitant i a l’intern abans de la visita. Els familiars poden efectuar la prova a qualsevol centre sanitari que estigui degudament autoritzat, com ara laboratoris privats o farmàcies. Les mesures són independents al fet d’haver completat la pauta de vacunació. Per tant, encara que els familiars i el pres tinguin el vaccí, han d’ajustar-se a les restriccions que preveu el protocol sanitari.

tracking