visita oficial

La Generalitat tindrà una delegació a Andorra per enfortir els lligams

Ofereix a les empreses andorranes les oficines exteriors de Comerç i Inversió

Xavier Espot i Pere Aragonès durant la roda de premsa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels anuncis de la visita oficial del president de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser l’inici dels treballs per crear una delegació del govern català a Andorra que ha de servir per estrènyer els vincles entre tots dos territoris i enfortir el treball compartit. “Creiem que si amb un Estat hem de tenir una relació especial aquest és Andorra, pels llaços compartits i els vincles entre la ciutadania dels dos territoris i de futur”, va manifestar Aragonès. Per la seva banda, Espot va celebrar que es tracta “d’una bona iniciativa per aprofundir en tots els aspectes en què ja estem col·laborant com, per exemple, la Comunitat de Treball dels Pirineus”, i va continuar argumentant que la delegació pot servir per “impulsar les nostres ex­cel·lents relacions de veïnatge i les sinergies”.

Durant la reunió, els dos mandataris també van abordar la promoció econòmica exterior i Catalunya va decidir posar a disposició de les empreses andorranes les oficines exteriors de Comerç i Inversió d’Acció.

A més de l’obertura d’aquestes delegacions, els mandataris van resoldre cooperar en altres vessants com, per exemple, la llengua, i van comunicar que col·laboraran en el marc de l’Institut Ramon Llull i la Fundació Ramon Llull. Per aquest motiu, a partir d’aquest març, Andorra i aquestes institucions intensificaran els treballs compartits de la llengua i la cultura catalanes. També es va incidir en el fet que s’establiran acords entre l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària de la Generalitat i el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat, i que en matèria de seguretat se signarà un conveni de col·laboració per a la prevenció d’incendis, entre d’altres.

Tant Espot com Aragonès van celebrar que la trobada oficial va ser “molt productiva”, i van acordar establir reunions al més alt nivell de forma periòdica per abordar temes d’interès comú. De fet, Aragonès va reivindicar que els dos territoris “comparteixen reptes de futur i oportu­nitats”.

PUNTS TRACTATS

Delegació de la Generalitat

Catalunya crearà una delegació de la Generalitat al Principat que permetrà enfortir el treball compartit.

Promoció econòmica

Les oficines exteriors de Comerç i Inversió d’Acció estan a disposició de les empreses andorranes.

Llengua i cultura

L’Institut Ramon Llull i la Fundació Ramon Llull i Andorra intensificaran els treballs compartits en la llengua i cultura catalanes.

Seguretat

Tots dos països signaran un conveni de col·laboració en matèria de prevenció d’incendis similar als que ja existeixen.

tracking