Demòcrates i Liberals es reuneixen amb el Partit Nacionalista Basc

La jornada de treball s'ha dut a terme per compartir projectes i sinergies entre Andorra i el País Basc

Les reunions que han tingut lloc a la seu del partit basc (Sabin Etxea)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una delegació de Demòcrates i Liberals s'han desplaçat aquest divendres a Bilbao per mantenir una jornada de treball amb membres del Partit Nacionalista Basc, en el marc de la potenciació de les relacions internacionals i per estrènyer lligams amb les formacions polítiques del país veí, segons informen els grups parlamentaris en un comunicat. Així, les reunions que han tingut lloc a la seu del partit basc (SabinEtxea), han permès, segons destaquen els partits, aprofundir en temes cabdals per als dos territoris relacionats amb la protecció de la llengua nacional; el turisme; la digitalització i simplificació de la informació; la sobirania energètica i les energies renovables; i les polítiques socials per a les persones amb discapacitat. Per part de Demòcrates han assistit el president del Grup Parlamentari, CarlesEnseñat, la presidentasuplent, Mònica Bonell, i la vicepresidenta primera del partit, RoserSuñé. Per Liberals, han pres part a la trobada el president del Grup Parlamentari, Ferran Costa, i el secretari de Relacions Internacionals del partit, Toni Puig.

Els partits expliquen que a banda de conèixer les especificitats i avenços fets en cadascun dels temes tractats, la jornada de treball també ha servit per abordar possibles futures aliances i sinergies estratègiques. En aquest sentit, el balanç per ambdues parts ha estat molt satisfactori, com ho demostra el fet que s'ha acordat mantenir un contacte més freqüent i fluid per aprofundir en les relacions entre les tres formacions polítiques.

La visita s'emmarca en la voluntat de Demòcrates i Liberals de reforçar les bones relacions amb forces polítiques amb representació parlamentària al Congrés espanyol, contribuir aexplicarla realitat andorrana i consolidar la bona imatgeinternacional del país, segons especifiquen al comunicat.

tracking