rEPORTATGE

En espera de Pintat

La taula per parlar sobre l’avortament segueix sense data fixada per reunir-se perquè terceravia encara no ha decidit si assistirà a la trobada.

El conseller de terceravia Josep Pintat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns esperen la convocatòria oficial de la reunió per decidir si hi assisteixen o no i els altres esperen primer la resposta per convocar la trobada. I entre els uns i els altres, el calendari segueix sense una data fixada per fer la primera reunió entre el Govern i els grups parlamentaris –aquells que vulguin– per debatre sobre un possible encaix de l’avortament al Principat.

La història arrenca del compromís del cap de Govern, Xavier Espot, en seu parlamentària per parlar sobre la qüestió. El PS agafa el guant i proposa al Govern, per carta, reunir-se per primer cop el 18 de gener. Espot, però, rebutja la proposta argumentant que es tracta d’una qüestió d’Estat prou important perquè totes les forces polítiques amb representació parlamentària hi tinguin veu. És aleshores quan la proposta es fa extensa a DA, Liberals, Ciutadans Compromesos i terceravia amb la voluntat d’afrontar un debat complex i de difícil solució al Principat. El líder de la formació a l’oposició demana la carta que el PS havia fet arribar a Espot abans de manifestar-se. Els socialdemòcrates li fan arribar la carta i tot i que els grups de la majoria ja han dit que estan d’acord a participar-hi, terceravia, després d’un mes, segueix sense respondre.

Cansats de l’espera, els socialdemòcrates van pressionar ahir el líder de terceravia perquè es posicionés a través d’un grup de WhatsApp conjunt amb la resta de consellers generals. La gestió, però, tampoc va tenir èxit i el silenci de terceravia persisteix. Des de la majoria van informar que s’està esperant la resposta de terceravia abans de proposar una data per “educació”, perquè entenien que la decisió no es podia allargar més d’una setmana. Vist, però, el silenci del polític lauredià, els grups volen parlar amb el cap de Govern per agilitzar el calendari, amb o sense la presència del grup de Pintat.

El compromís al qual han arribat el Govern, les forces de la majoria i el PS és abordar una possible legalització de l’avortament sota la premissa, però, que no afecti el Coprincipat. A més, l’executiu va demanar al PS que les converses es duguessin a terme des d’un debat serè, assossegat i fora del focus mediàtic. El PS va acceptar parlar-ne amb les regles del joc proposades per Govern.

tracking