Els bombers col·laboren en un rescat de muntanya a Catalunya

El cos ha traslladat a l'hospital de Lleida una esquiadora ferida de gravetat a la Vall Fosca

Dos dels integrants d'un grup eren a l'estany de Saburó.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bombers han col·laborat aquesta matinada amb agents de la Generalitat de Catalunya en el rescat de dues esquiadores de muntanya. Una d'elles, de 22 anys, va ser traslladada en caràcter d'urgència a les 2.20 hores a Torre de Cabdella (Lleida) després de patir una caiguda de 50 metres i ser diagnosticada amb un pronòstic greu per una fractura de fèmur i de pelvis, segons informen fonts de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. La noia, que també presentava factors hipotèrmics, va ser evacuada amb un helicòpter dels bombers del Principat fins a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L'altra ferida, que presentava un traumatisme cranioencefàl·lic lleu i un traumatisme en una mà, ha estat evacuada amb un helicòpter dels bombers catalans i traslladada a l'Hospital de Tremp aquest matí després de passar la nit "en un punt calent" al lloc de l'accident amb dos membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), una metgessa i dos companys del grup d'esquí.

Dissabte a les 19.10 hores, els bombers de GRAE de Catalunya van rebre un avís que informava que dues de les integrants d'un grup de sis esquiadors de muntanya havien patit una caiguda i eren a l'estany de Saburó (Lleida), a uns 2.540 metres d'altura. La resta dels integrants del grup van ser traslladats ahir a la nit a un refugi de la zona amb els professionals que participaven a l'operatiu, d'on han estat evacuats aquest diumenge en helicòpter després del rescat de l'esquiadora amb el traumatisme lleu.

Al dispositiu organitzat pels bombers de la Generalitat hi han participat efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i també ha comptat amb la col·laboració dels bombers d'Andorra.

tracking