Queixes per les limitacions de les visites a pacients hospitalitzats

Familiars dels ingressats reclamen que es permeti entrar persones diferents cada cop

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup de persones que tenen familiars ingressats a l’hospital està indignat amb el règim de visites del centre. Des de dimarts passat els familiars poden entrar dues vegades a l’hospital per visitar els malalts, després que s’ampliés l’horari per la millora de la situació sanitària. Per entrar és necessari el passaport covid o un certificat de TRA o PCR negatiu, a més de l’ús d’una mascareta FFP2. A més, només pot entrar una sola persona i sempre ha de ser la mateixa entre les 12 i les 15 hores i entre les 18 i les 20 hores.

Les queixes dels familiars dels malalts se centren, sobretot, en el fet que sempre hagi de ser la mateixa persona la que visiti el pacient. Argumenten que si la persona assignada està malalta o no pot assistir a la visita per algun motiu ningú la pot substituir. També, que en els casos en què el pacient està greu és lògic que la família més propera vulgui visitar-lo. Segons van indicar al Diari, entenen que hi hagi restriccions i que no pugui entrar més d’una persona a la vegada però demanen més flexibilitat a l’hora d’escollir la gent que pot entrar. Afirmen que ara els presos tenen més drets pel que fa a les visites que no pas els malalts i fins i tot plantegen si es pot dur a terme alguna acció legal. “No és ètic, ni humà, ni factible”, asseguren.

Des de l’hospital van informar que la mesura del règim de visites segueix vigent per la situació sanitària actual i recorden que és una decisió que s’ha mantingut gairebé durant tota la pandèmia per evitar contagis. Pel que fa a les excepcions, van recordar que en el cas de les persones menors d’edat i de les persones amb discapacitat es permet que les visites siguin de dues persones cada torn. També en els malalts que es troben en fase final de vida es fan excepcions i es permet l’entrada de persones diferents i acompanyades.

tracking