Pandèmia mundial

Comença la vacunació a menors de 12 anys

El ministeri va anunciar que hi havia aproximadament vuitanta infants registrats per vacunar-se

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació a menors de dotze anys va començar ahir a la tarda a l’hospital. La cap de l’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància del ministeri de Salut, Rosa Vidal, durant la roda de premsa d’actualització sanitària d’ahir va explicar que hi havia aproximadament vuitanta infants registrats per vacunar-se, una dada que considera bon senyal.

La vacunació, però, no es reprendrà fins al 14 de febrer. El ministeri ha detallat que la setmana del 7 de febrer no s’administraran vacunes perquè la segona dosi coincidiria amb les vacances escolars de Carnaval. La segona dosi s’administra 21 dies després de la primera i “seria un inconvenient per a moltes famílies”, va dir Vidal.

L’executiu no ha concretat on es durà a terme la inoculació a partir de la segona setmana d’aquest mateix mes, “ja informarem on es farà, si al centre de vacunació o si es poden optimitzar recursos, en un altre espai que sigui adequat”. La cap de l’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància del ministeri de Salut va indicar que es facilitarà un document d’autorització per a les famílies que permeti administrar el vaccí als menors amb permís de la família.

Situació epidemiològica

Continua el descens notable amb 129 nous contagis des d’ahir, que suposa un total de contagiats per la infecció des de l’esclat de la pandèmia de 36.599 persones. La davallada també es veu reflectida en els casos actius, que són 136 menys que dijous, deixant el total de persones afectades pel virus en 2.229.

Per altra banda, 34.223 persones s’han recuperat de la malaltia, que suposa 265 altes des de dijous. L’ocupació a l’hospital també baixa, amb 14 ingressats, dels quals onze es troben a planta –un menys que el dia anterior– i tres a l’UCI –un menys–, dels quals dos amb necessitat de ventilació mecànica.

La incidència del virus a les escoles es manté igual que dijous, amb una aula tancada i sis amb part dels alumnes a casa en haver contret la malaltia. També ha disminuït el nombre grups en vigilància passiva, passant de 96 a 71. En termes generals, segons la cap de l’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància, la tònica actual és positiva i tots els indicadors porten els experts a pensar que es mantindrà al llarg dels pròxims dies i setmanes.

tracking