internet

Andorra Telecom augmentarà la seguretat contra els atacs hackers

Andorra Telecom ampliarà la capacitat de servei per minimitzar els efectes dels atacs

Les oficines d'Andorra Telecom.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, va explicar ahir que el mes que ve la companyia disposarà d’una nova línia internacional que permetrà ampliar la capacitat de gigabits i reforçar la seguretat davant els atacs pirates que s’estan intensificant els darrers mesos. Casadevall va explicar que amb la nova línia la companyia en tindrà sis, tres de les quals provinents d’Espanya i les tres restants, de França. La capacitat de cada línia pot arribar als 100 gigabits per segon, fet que permetria, si les sis funcionessin a ple rendiment, oferir fins a 600 gigabits per segon. Per tenir una idea del que això significa, per donar servei a tot el país calen entre 35 i 40 gigabits de trànsit, segons va quantificar el portaveu de la compa­nyia de telecomunicacions. La nova línia permetria, per tant, que encara que un atac fes caure cinc de les sis línies contractades “una de sola podria abastir tot Andorra”.

Casadevall també va indicar que no és habitual que les companyies telefòniques tinguin tantes línies contractades. De fet, el més habitual és que només en tingui una. Com a exemple, va apuntar que a la Seu d’Urgell es pot contractar la companyia Cadí Telecom que només té una línia, de manera que si cau, tots els seus clients es queden sense servei fins que es pot recuperar el trànsit. El portaveu d’Andorra Telecom no va defugir, però, que l’avantatge, respecte als residents andorrans, és que a la Seu o a qualsevol altra part dels territoris veïns els ciutadans poden escollir canviar de companyia si consideren que el servei ofert no és l’adequat. “Aquí només hi ha una opció i per tant hem de garantir la protecció del servei”, va afirmar el portaveu de l’empresa.

La incorporació de la nova línia, segons va comentar Casadevall, no s’ha fet arran dels atacs hackers recents que han deixat en diverses ocasions sense servei d’internet varis usuaris, sinó que ja estava prevista dins dels projectes de l’empresa i fa mesos que s’hi estava treballant. Tot i així, la seva arribada servirà per tal d’evitar possibles nous talls de servei en un moment en què s’espera que puguin repetir-se atacs similars.

tracking