tecnologia

L'alta definició s'imposa avui a la televisió del país

Per gaudir dels canals que emeten en HD cal un televisor compatible o un descodificador

L'aparador d'un comerç de televisors.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alta definició HD ja s'ha imposat al Principat aquest matí al voltant de les 10 hores. D’ara endavant, tots els canals de la TDT que emetin en HD només es podran veure amb aquesta qualitat a Andorra.

Això suposa que totes aquelles persones que no comptin amb un televisor compatible no podran visualitzar els canals. Així doncs, tindran dues opcions: adquirir un nou dispositiu televisiu o bé comprar un descodificador de TDT HD que sigui compatible amb el format DVB-T2, segons informa la parapública en un comunicat. Aquesta notícia ha fet que algunes botigues hagin notat un petit increment en la demanda de descodificadors, una eina que fins ara no es consumia. El canvi, expliquen, els ha agafat de manera inesperada i la majoria de comerços no disposen d’aquest mecanisme que té un preu que pot anar dels 30 als 100 euros, segons les prestacions.

D'altra banda, des de la companyia afimen que el canvi arriba en un moment en què la majoria del parc de televisors del país, al voltant del 95%, ja són compatibles amb aquesta qualitat d'imatgei que, per tant, no han hagut de realitzar cap ajustament perquè el procés ha estat totalment transparent per als usuaris. Així, només un 5% restant dels televisors necessiten aquest descodificador addicional per poder veure la TDT.

La transició a l’alta definició es farà automàticament i no caldrà sincronitzar el dispositiu ni fer cap intervenció en l’antena col·lectiva de l’edifici.

TOT EN ALTA DEFINICIÓ

L’HD s’imposa

Els canals de la TDT que emetin en HD només es podran veure en aquesta qualitat.

Compatibilitat

Les persones que no tinguin una televisió compatible amb l’HD necessitaran un descodificador.

Falta d’estoc

La majoria de botigues no tenen descodificadors, ja que és un aparell que no es consumia fins ara.

tracking