Filloy vol convertir l'antiga clínica de Santa Coloma en pisos a preu baix

Negocia amb el fons de reserva de jubilació per fer “una actuació conjunta”

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, va avançar ahir en seu parlamentària que el Govern manté negociacions amb el fons de reserva de jubilació de la CASS per convertir l’antiga clínica de Santa Coloma, actualment en desús, en pisos a preu assequible. Sense entrar a donar més detalls sobre les converses iniciades, Filloy va exposar aquesta proposta com una de les actuacions emmarcades per combatre la problemàtica de l’habitatge, que va ser motiu de debat específic arran de les reserves d’esmenes que va presentar el PS.

Precisament, les esmenes dels socialdemòcrates no van prosperar i només van rebre el suport de la consellera no adscrita, Carine Montaner, mentre que terceravia es va abstenir. El president del grup parlamentari del PS, Pere López, va mostrar-se decebut amb la majoria per haver rebutjat la proposta de crear un fons ministerial i invertir en habitatges de titularitat pública, transferint 35 milions d’euros del recinte multifuncional i recaptant 10 milions d’euros a través de l’impost de pisos buits. “La situació no ha deixat d’empitjorar i l’habitatge representa la major preocupació ciutadana al CRES”, va esgrimir López, que va furgar novament en la trajectòria professional de Filloy.

“Com a anterior gerent de l’Acoda ha aplicat fil per randa les propostes que va presentar als grups parlamentaris. La demanda d’impossibles de l’Acoda s’ha convertit avui en el manual polític del Govern”, va retreure López, que va fer referència a la rebaixa de la cessió obligatòria de sòl i “a un llarg etcètera de mesures ultraliberals”. A més, el dirigent socialdemòcrata va lamentar les “promeses incomplertes” com la constitució d’un fons publicoprivat o la construcció de pisos a la Borda Nova.

Al seu torn, Filloy va criticar López “per escalfar l’ambient” en les rodes de premsa prèvies i va defensar la seva professionalitat. “Jo he treballat al sector de la construcció defensant els interessos d’un col·lectiu i gràcies a ell l’economia del país ha pogut tirar en aquests anys de pandèmia”, va respondre. Així mateix, el ministre va repassar les mesures de flexibilització als ajuts, la pròrroga a la congelació dels contractes de lloguer com a mostra de sensibilitat envers la problemàtica. “La reserva d’esmena obeeix únicament al propòsit de treure rèdit polític”, va cloure el liberal Marc Magallón.

tracking