disputa laboral

El TS accepta per primer cop una prova d'un detectiu privat

És el primer cop a Andorra que la justícia admet aquest material

La seu de la justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La justícia ha acceptat per primer cop a l’hora de dictar sentència l’informe d’un detectiu privat que va ser contractat per una empresa. Es tracta de la vigilància sobre el comportament d’un treballador. ANDetectius, que va rebre aquest encàrrec, valora de manera molt positiva aquest fet, que crea “un precedent a Andorra i que ja és acceptat de manera natural en molts països com Espanya”. Encara que el detectiu i propietari de l’empresa declina donar detalls sobre la feina que va dur a terme emparant-se en el secret professional, remarca que la decisió del Tribunal Superior “dona garanties a les empreses que vulguin saber si alguns dels seus empleats compleixen amb les seves obligacions, sobretot si utilitzen béns de la mateixa empresa”.

Segons ha pogut saber el Diari, el cas que va ser resolt pel Superior després d’un dictamen contra l’empresa de la Batllia, fa referència a un treballador que consumia alcohol abans i durant l’horari laboral, amb l’agreujant que conduïa un vehicle que era de l’empresa.

Aquesta va decidir l’acomiadament i l’empleat va portar el seu cas a la Batllia, que li va donar la raó. L’empresa va recórrer i l’informe del detectiu ha estat fonamental perquè Superior doni la raó a l’empresa i consideri procedent l’acomiadament del treballador.

tracking