Vuitanta-una defuncions per covid a Andorra el 2020

Un dels difunts era un no resident i també es va registrar la mort d’un ciutadà del Principat per la malaltia a Espanya

Carine Montaner havia sol·licitat les dades publicades.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuitanta-una persones van morir per covid a Andorra l’any de l’esclat de la pandèmia, el 2020. Van ser vuitanta residents i un no resident, mentre que un ciutadà del Principat va perdre la vida a l’estranger (concretament a Espanya) a causa del virus. Les dades fan part de la resposta del Govern a les preguntes formulades per la consellera general no adscrita, Carine Montaner, que també sol·licitava el desglossament de les defuncions a causa del coronavirus i les de persones que van morir per un altre motiu però que estaven contagiades per covid. En aquest sentit, la resposta apunta que van ser set residents els difunts amb coronavirus (la resposta matisa que en dos casos van ser morts sobtades “que no es van estudiar”). També va morir al Principat un no resident per una causa aliena al coronavirus però contagiat. En total, durant l’any 2020 van morir 419 residents al país i deu no residents.

Montaner també demanava les xifres del 2021 però l’estadística encara no està tancada, com tampoc les referents a patologies cardíaques o trombosis, que també sol·licitava. En els dos casos s’ha facilitat a la consellera les xifres del 2019 i el 2020.

UCI

Montaner també demanava el nombre d’ingressats a l’UCI per mesos i desglossat per patologia dels anys 2019, 2020 i 2021, i l’estat de vacunació contra la covid dels pacients del 2021. Bona part de les dades no se li faciliten argumentant criteris de confidencialitat, però sí que s’informa de l’estat de vacunació dels 78 pacients que van ser donats d’alta de l’UCI l’any passat. Un total de 67 (és a dir, el 85%) no tenien cap dosi de la vacuna, un en tenia només una i des de feia més de 14 dies, 9 tenien doble pauta des de feia més de 14 dies i una persona tenia les tres dosis des de feia més de 7 dies. El primer trimestre de l’any cap dels 30 ingressats que van ser alta estaven vacunats però llavors el procés d’inoculació era encara incipient.

+

Patologies cardíaques

Durant el 2020 hi va haver mig miler d’usuaris tractats per patologia cardíaca a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Cap pacient tenia menys de 25 anys.

Trombosi

Quant a les trombosis, s’indica que el 2020 hi va haver 94 ingressats, dels quals 63 tenien més de 65 anys. Es van donar dos casos de pacients d’entre 35 i 44 anys.

tracking