López diu que el pressupost per a l'habitatge és “inútil”

El dirigent del PS denuncia el “menyspreu” de la majoria cap a les propostes dels socialdemòcrates per esmenar els comptes de l’Estat

Pere López

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del grup parlamentari del PS, Pere López, va titllar ahir “d’inútil” el pressupost en matèria d’habitatge que presentarà el Govern en seu parlamentària dilluns vinent. “És inacceptable que en l’eina política més important per part d’un Govern no s’hi recullin propostes per donar solucions en matèria d’habitatge. És un pressupost continuista en què es dona l’esquena als ciutadans i no es vol ni tan sols estudiar ni que sigui mínimament ni atansar posicions amb el principal partit de l’oposició”, va lamentar.

Per tot plegat, el dirigent socialdemòcrata va denunciar el “menyspreu” dels grups que donen suport a la coalició tot assegurant que “no han tingut cap mirament” a l’hora d’analitzar les esmenes en matèria d’habitatge. “No només han rebut el vot negatiu de la majoria, sinó que pràcticament es pot dir que no han estat debatudes. No hi ha hagut cap oferiment i tot i que no és una novetat estem molt decebuts”, va afirmar el president del grup parlamentari del PS. Per aquest motiu, va anunciar que presentaran cinc reserves d’esmena que es debatran i es votaran conjuntament en la propera sessió en què s’examinarà el projecte de llei del pressupost.

Entre les esmenes que van proposar els socialdemòcrates en matèria d’habitatge destaca la constitució d’un fons ministerial o la construcció d’immobles de titularitat pública. Respecte a aquesta última proposta, el PS era partidari de destinar prop de 35 milions d’euros al projecte provinents de la partida del recinte multifuncional –que quedaria amb 700.000 euros per a estudis– i els altres 10 milions restants s’obtindrien a través de la recaptació de l’impost d’habitatges de pisos buits, que actualment té 14 immobles registrats.

VOT PARTICULAR PER A L'ESMENA DE LA CASS

El PS també va sol·licitar, de cara a dilluns, un vot particular per a l’esmena de la majoria que pretén canviar els paràmetres de reemborsament de la CASS. En concret, l’esmena consisteix que aquelles persones que acudeixin a centres hospitalaris convencionats per la CASS sense haver passat prèviament pels circuits del metge referent hauran d’abonar un 67% en lloc d’un 10% com es feia fins ara. “Això mereix un debat per si sol”, va exposar López.

tracking