Turisme

Espot presenta el país com un pol d'inversió estrangera i turisme

Discurs del cap de Govern i actuació dels esbarts per destacar la història del Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i del ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha comparegut aquesta tarda per fer el balanç del Dia d’Andorra a l’Expo de Dubai. Espot ha emfatitzat en el camí que el país va emprendre amb l’objectiu de ser un país “bussines friendly que pretén, a través d’una fiscalitat moderada, atraure noves empreses inversores i residents”. En aquest sentit, ha fet referència als múltiples convenis de no doble imposició que manté amb altres paísos, fent especial èmfasi al signat amb els Emirats Àrabs Units.

El cap de l'executiu ha celebrat “la bonica història” amb els Emirats Àrabs Units, uns lligams que precedeixen aquest esdeveniment, ja que “des de l’inici d’aquest camí d’homologació internacional que va fer el Principat fa deu anys, els Emirats ja va ser un dels nostres partners privilegiats”.

A banda de l’ecosistema fiscal del Principat, Espot també ha presentat Andorra com un país “que ha fet del turisme un dels seus sectors econòmics més potent”. Així, ha apuntat que rep 8 milions de turistes cada any i que el 40 per cent del PIB directe i indirecte de l’estat prové d’aquest sector.

Per aquells qui no coneixen Andorra, Espot ha introduït el país tot destacant el seu entorn natural, el sistema sanitàri que ha catalogat de capdavanter, el triple sistema d’educació i la seguretat ciutadana. El cap de Govern ha fet especial èmfasi en atractiu per a la inversió estrangera i nous residents.

Els actes centrals del Dia d'Andorra a l'Expo han estat un discurs Xavier Espot i una actuació dels esbarts del país sobre l'origen del Principat basat en els 600 anys del Consell de la Terra. Les autoritats de l'Emirat han visitat després el pavelló andorrà a la mostra internacional i la delegació andorrana també ha visitat el del país amfitrió de la trobada.

Xavier Espot,el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, el secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, Cèsar Marquina i els directors d'Andorra Recerca i Innovació, Marc Pons i Andorra Business, Judit Hidalgo han ofert una presentació del país a l'Expo Dubai 2020 davant d'una sala amb més de 60 persones, segons informa l'executiu. Es tracta dela primera part de l'acte "Andorra: A unique country, endless possibilities", pensat per donar a conèixer les possibilitats que ofereix el Principat en matèria turística, empresarial i d'inversió estrangera. La 2a consisteix en reunions amb la delegacio empresarial andorrana

Afluència al pavelló d'Andorra

La delegació andorrana va iniciar ahir la seva visita oficial a l’Expo Dubai 2020, en la qual Andorra és present amb un pavelló. Precisament, Espot va destacar l’afluència de 140.000 persones que han passat pel pavelló d’Andorra des de l’inici de l’exposició. “Estem convençuts que haurem pogut despertar l’interès per al nostre país en un bon nombre d’elles”, va afirmar el cap de Govern.

En paral·lel, Espot va mantenir ahir a la tarda una reunió bilateral amb el titular d’Exteriors d’Emirats Àrabs Units (EAU), Abdullah bin Zayed al-Nahyan. Espot i Al-Nahyan van tractar sobre la possibilitat de potenciar l’intercanvi de turisme i donar a conèixer el Principat al públic de l’Orient Mitjà. El ministre dels Emirats va mostrar-se convençut que un cop els primers turistes de la zona visitin el Principat els seguiran molts altres.

tracking