El cos de banders va realitzar més de 1.300 actuacions el 2021

Els atestats per infraccions relacionades amb els gossos potencialment perillosos segueixen a la baixa

Ferran Teixidó a la roda de PremsaEmma Coll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos de Banders ha executat 1.351 actuacions al llarg del 2021, tal com ha informat avui el director del cos, FerranTeixidó. Això significa que un60 per centde les trucades telefòniques rebudes – que han estat 2.502- han requerit fer una sortida per resoldre la demanda ciutadana. Tanmateix, el director del cos ha recordat que amb les trucades, que es mantenen en els nivells de l'any anterior, no només es busca resoldre la situació concreta, sinó que s'aprofita per fer una tasca de conscienciació i informació de la ciutadania.

Teixidóha detallat que les trucades es concentren en l'època estival i el setembre, mentre que els temes més consultats són els relacionats amb la fauna, la caça i els danys a espècies regulables. Pel que fa als atestats, Teixida ha destacat que, en el major dels casos, han baixat. És el cas dels atestats oberts per infraccions relacionades amb els gossos potencialment perillosos que el 2021 han estat 34 en enfront dels 54 de 2020. Segons apuntat, el80 per centdels atestats són per dur els gossos deslligats, sense morrió o sense assegurança, i les multes per aquestes infraccions són de 300 euros amb la possibilitat d'una rebaixa del40 per centsi la persona s'acull a la reducció per conformitat. En canvi, els atestats per faltes relacionades amb la pesca han augmentat, passant de 10 el 2020 a 18 el 2021.

Pla de digitalització

Teixidóha destacat l'elaboració i impuls d'un pla de digitalització «que donarà fruits aquest 2022 per ser més eficaços». En aquest sentit, ha argumentat que "des de govern una de les prioritats és la digitalització de l'administració i el cos de banders treballa en aquesta línia". Per aquest motiu, s'ha incorporat, per primera vegada, un administratiu adscrit directament al departament i s'ha establert un cap d'unitat amb funcions administratives per agilitzar els tràmits vinculats al cos. Així mateix, s'han incorporat tauletes de nova generació per digitalitzar documents, controls de caça i pesca,plantilles d'atestats, verificació de danys d'espècies regulables, recomptes i per fer el seguiment d'espècies de fauna i flora. També s'ha constituït el grup de drons del cos.

tracking