esdeveniment mundial

La delegació andorrana visita els pavellons de Dubai

La instal·lació andorrana ha rebut més de 140.000 visitants

El cap de Govern i els ministres visitant el pavelló d'Andorra

El cap de Govern i els ministres visitant el pavelló d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, lidera la delegació del país que ahir va començar el viatge cap als Emirats Àrabs per participar als actes del Dia d’Andorra de l’Exposició Universal de Dubai 2020 que es porten a terme avui. Viatgen amb ell la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach; el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i el secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, Cèsar Marquina. Aquest matí, han visitat el pavelló d'Andorra, on han estat rebuts pel director, Jordi Canut i la resta del personal. Es tracta d'un espai immersiu i multimèdia que vol donar a conèixer el Principat als visitants, segons informa l'executiu en un comunicat. La proposta andorrana està ideada com un espai sensorial que inclou una maqueta interactiva de grans dimensions, ulleres de realitat virtual que han pogut provar i una gran pantalla en forma de mitjalluna que permet als usuaris tenir una experiència immersiva i situar-se a diversos indrets del país.

El cap de Govern ha exposat que "des de la inauguració de la Expo ja han visitat el Pavelló andorrà més de 140.000 persones, més de 1.000 diàries, i estem convençuts que haurem pogut despertar l’interès per al nostre país en un bon

nombre d’elles".Així, Espot ha apuntat que a banda de la presència a l’Expo a través del pavelló, s’han fet diversos actes paral·lels en què Andorra hi ha participat activament, així

com reunions de treball amb representants de països com Finlàndia, República Txeca o Ucraïna sobre temàtiques d’interès comú, com la innovació en l’educació, els sistemes per analitzar la mobilitat urbana o els equipaments de rescat en muntanya.

Ladelegació andorrana també ha visitat el pavelló Vision, dedicat a l'emir de Dubai i on s'explica la història i evolució de la ciutat, així com el pavelló d'Espanya que està dedicat a la història i la ciència, posant especial èmfasi en la cultura i en les sinergies mil·lenàries entre el país i el món àrab. Les visites oficials han acabat aquest matí, al pavelló de Portugal, un espai on es vol explicar l'esperit de diversitat i inclusió del país lus.

La jornada s'ha reprès al migdia amb la presència al pavelló de França dedicat a la mobilitat i la llum. En els tres casos han realitzat una visita guiada a les instal·lacions, han signat el llibre d'autoritats i han pogut intercanviar breument amb els representants de cada país.

A la tarda la delegació s'ha dividit en tres parts per poder visitar aquells espais amb qui Andorra manté estretes relacions bilaterals. En aquest context, el cap de Govern, s'ha desplaçat al pavelló de Luxemburg que téuna forma de caragol i fa referència a les oportunitats infinites que ofereix el país a residents i treballadors. Paral·lelament, la ministre d'Afers Exteriorsha visitat San Marino i Jordi Torres,Mònaco.

Finalment, el cap de Govern, els ministres, el secretari d’Estat i la resta de la delegació andorrana han participat al vespre com a convidats en els actes de commemoració preparats en motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

Reunió bilateral amb el ministre d'Emirats Àrabs Units

Espot, Ubach i Torres hanmantingut aquesta tarda una reunió bilateral amb el titular d’Exteriors d’Emirats Àrabs Units, Abdullah bin Zayed Al Nahyan. És el mateix ministre que va

visitar Andorra el juliol de 2015 per signar el conveni de no doble imposició que hi ha vigent entre ambdós països, així com un acord de protecció recíproca de les inversions. Segons informa l'executiu, Espot i Al Nahyan han tractat sobre la possibilitat de potenciar l’intercanvi de turisme i donar a conèixer el Principat al públic de l’Orient Mitjà.

Dubai ha de servir per “reforçar els vincles”

La jornada que l’Exposició Universal de Dubai 2020 dedica a Andorra servirà, segons va explicar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, per “reforçar els vincles” amb el país amfitrió, i també per presentar el país i generar sinergies que puguin ser beneficioses per al Principat.

En aquesta jornada s’hissarà la bandera andorrana al recinte i les autoritats dels Emirats Àrabs rebran el cap de Govern, qui amb un representant de l’executiu dels Emirats pronunciaran sengles discursos. Posteriorment, una representació dels cinc grups de dansa tradicionals del país representarà una adaptació de l’obra Terra, i els representants dels dos executius visitaran conjuntament els pavellons respectius.

Així mateix, el ministre portaveu va detallar que la delegació també visitarà els pavellons d’altres països i es mantindran reunions d’alt nivell, entre d’altres, amb els estats veïns de França, Espanya i Portugal.

També ha viatjat a Dubai una missió empresarial, d’una quarantena de persones, “amb la voluntat de donar-se a conèixer al país i explorar oportunitats al mercat d’Orient Mitjà”, va afirmar el Govern.

Els andorrans visitaran la Cambra de Comerç i la Zona Franca, entre d’altres espais, i es farà una presentació del país per a empresaris i operadors turístics, locals i d’altres pavellons, “per presentar les oportunitats de negoci del Principat, buscar sinergies i propiciar reunions cara a cara”.

La Cambra de Comerç va informar que ahir la delegació andorrana va visitar el Centre d’Innovació i Recerca Sharjah, dins de de l’agenda de la missió. L’objectiu és dotar els participants d’eines per analitzar les oportunitats d’inversió, tendències econòmiques i factors competitius.

EL PRINCIPAT ES PRESENTA COM A 'LIVING LAB'

El Principat afronta la seva participació a l’Expo Dubai 2020 amb l’objectiu de posicionar el país com un living lab d’innovació oberta, a més de promocionar les oportunitats econòmiques en un context global i presentar a la resta de participants les estratègies de sostenibilitat de l’economia andorrana. Els living labs es poden definir com un camp de proves reals per a eines digitals en què els productors tenen un contacte directe amb els usuaris i ambdós generen informació que permet desenvolupar allò que s’experimenta. El Principat ha tornat d’aquesta manera a una exposició internacional després de la seva participació a Lisboa el 1998, a Hannover l’any 2000 i a Saragossa el 2008. El projecte té un cost per al Govern de 150.000 euros, tot i que l’executiu ha previst el suport de l’organització d’Expo Dubai 2020.

tracking